TBMM Başkanı Şentop'tan cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanlara 7 uyarı yazısı: Parlamento adına üzüntü duyuyoruz

Mustafa Şentop, 27'nci yasama döneminde, cumhurbaşkanı yardımcısı ile bakanlıklara yanıt verilmeyen soru önergeleri hakkında 7 yazı yazdıkları bilgisini paylaştı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop / Fotoğraf: AA

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in "yanıtsız" önergelere ilişkin başvurusunu cevaplandırdı. Şentop, cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanlara 7 kez uyarı yazısı yazdıklarını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, cumhurbaşkanı yardımcısı ve bakanların milletvekillerinden gelen soru önergelerine "özensiz ve içeriksiz" yanıtlar verdiğini belirterek haziran ayı başında TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a başvurdu. CHP’li Özel, içeriğinde yanıt olmayan bin 147 adet soru önergesini gönderdiği Meclis Başkanı Şentop’tan "Meclis’in saygınlığı ve itibarını zedeleyen bu önergeleri" ilgili bakanlıklara iade etmesini ve bakanları "uyarmasını" talep etti.

Meclis Başkanı Şentop, CHP’li Özgür Özel’e gönderdiği yazısında yaklaşık 6 aylık zaman dilimlerinde cumhurbaşkanı yardımcısı ile bakanlıklara yazılı önergelerinin cevaplandırılma durumunu gösteren yazı yazıldığını, bu yazıda "Yazılı soru önergelerine süresi içerisinde cevap verilmesi ve verilecek cevapların TBMM'nin saygınlığına uygun olacak şekilde soruları tam olarak karşılayan, yeterli ve tatminkâr nitelikte hazırlanması" hususunun iletildiğini söyledi.

7 kez yazı yazıp içtüzüğü hatırlattı

Şentop bu kapsamda 27’nci yasama döneminde, cumhurbaşkanı yardımcısı ile bakanlıklara 26 Ekim 2018, 5 Temmuz 2019, 17 Ocak 2020, 10 Ağustos 2020, 29 Ocak 2021, 9 Temmuz 2021 ve 18 Ocak 2022 tarihlerinde olmak üzere 7 yazı yazdıklarını aktardı.  

Meclis Başkanı Şentop yanıtını, "TBMM Başkanlığınca yazılı soru önergeleri ve cevapları ile ilgili işlemler anayasa ve TBMM İçtüzüğü'nde öngörülen yetkiler ve usuller çerçevesinde gerçekleştirilmekte; ayrıca yazılı soru önergelerinin süresi içerisinde ve yeterli içerikle cevaplandırılması konusunda Cumhurbaşkanı yardımcısı ile bakanlıklar nezdinde gerekli girişimlerde bulunulmaktadır" ifadeleriyle sürdürdü.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop tarafından verilen yanıtı değerlendiren CHP’li Özgür Özel, "Şentop imzasıyla gelen 1,5 sayfalık yanıttan açıkçası parlamento adına büyük üzüntü duyduğumuzu ifade etmem gerekir" dedi.

 

Haberin tamamı için

 

Gazete Duvar

DAHA FAZLA HABER OKU