Osmaniye'de geçici barınma merkezinden kaçan 35 Suriyeli yakalandı

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz "Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nden dün firar edenlerin Afgan uyruklu olduğu şeklinde bilgiler yayıldı, buradakilerin tamamı Suriyeli" diye konuştu

Osmaniye'de dün gece kentteki geçici barınma merkezinden 35 Suriyeli göçmen kaçmıştı.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, kaçan 35 kişinin de yakalandığını söyledi.

Vali Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada dün akşam yaşanan "firar olayına" başta jandarma ekipleri olmak üzere etkin şekilde müdahale ettiklerini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Buradakilerin tamamı Suriyeli"

Vali Yılmaz, şu ifadeleri kullandı:

Gece saat 03.00-04.00 civarlarına kadar firarda olan 35 kişinin tamamı yakalandı. Allah'ın izniyle devletimiz bu tür olaylarda hiçbir şekilde zafiyet vermeden gerekli müdahalesini yapıyor, yapacaktır. Burada zafiyet veya eksiklik varsa idari soruşturmayı başlattık, bununla ilgili gerekeni de en kısa zamanda yapacağız. Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi'nden dün firar edenlerin Afgan uyruklu olduğu şeklinde bilgiler yayıldı, buradakilerin tamamı Suriyeli. Vatandaşlarımızı rahatsız edecek, yanlış yönlendirecek bilgiler veriliyor, bu bilgiler doğru değil. Biz, kamu görevlileri olarak görevimizi en iyi şekilde yapma azmi içinde devam ediyoruz. Bundan sonra da burada yönetimimizi en etkin şekilde sürdüreceğiz.    

 

 

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU