Gültekin Uysal: Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakarım

"Bu masanın oluşumunda önemli katkılar sağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu doğal olarak da isterse hakkıdır"

Fotoğraf: AA

Demokrat Parti lideri Gültekin Uysal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı'na aday olup olmayacağı konusunda, "Ben Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakarım" dedi.

Uysal, Afyonkarahisar’da yayın yapan GÜN FM’de gazeteci Yazar İsmail Akar’ın konuğu oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uysal, "Siz kendiniz adaylık düşünüyor musunuz? Meral Akşener söylemlerinde 'Ben başbakan olacağım' diyor, sonuçta Kılıçdaroğlu’nun aday olmasına durumuna nasıl bakıyorsunuz?" sorusunu cevaplandı.

Uysal'ın ifadeleri şöyle:

Bizim için birinci öncelik cumhurbaşkanlığı. Tabii ki TBMM'de de Millet İttifakı olarak parlamenter sisteme geçmek adına güçlü çıkmak zorundayız. Cumhurbaşkanı adayı konusunda temel kuralları koyduk 6'lı masa olarak. Ben Kılıçdaroğlu'nun adaylığına sıcak bakarım. Bu masanın oluşumunda önemli katkılar sağlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu doğal olarak da isterse hakkıdır. Bu manada bizlerde gerekli desteği veririz. Öte yandan kendi adıma bireysel bir hesap içinde hiç olmadım. 20 yılı aşkın siyasi hayatımda ilkeli duruşa devam ediyorum. Bu yüzden Afyonkarahisarlı olarak ekmeğini yediğim, suyunu içtiğim Afyonkarahisar’dan milletvekili adaylığı önceliğimdir.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU