Fenerbahçe'de Mesut Özil belirsizliği... Çetiner: Oynama durumu yok ama tweetlerle anılması yanlış, iki tarafa da yakışmıyor

Jesus tarafından yeni sezon kampına davet edilmeyen Mesut Özil, yaptığı açıklamayla gündemde. Spor yazarı Faik Çetiner, "Çocukluk aşkıma kavuşmak adına bekliyorum" diyen Özil'in Fenerbahçe'deki durumunu Independent Türkçe'ye değerlendirdi

Mesut Özil / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe'nin sözleşmeli futbolcusu Mesut Özil'in son dönemde yaşadıkları tartışılıyor.

Geçen sezona Vitor Pereira ile başlayan ancak sezon ortasında İsmail Kartal ile yoluna devam eden Fenerbahçe'nin en önemli sorunlarının başında Mesut Özil geliyordu.

Fenerbahçe'de kötü geçen sezonda Şampiyonlar Ligi yolunda önemli bir viraj atlatılmışken 24 Mart'ta kadro dışı bırakıldığı açıklanan Mesut Özil, herkesi şaşkınlığa uğratmıştı. 

 

 

Sezonun tamamlanmasının ardından Jorge Jesus'u takımın başına getiren Fenerbahçe'de Özil için ikinci şok ise Portekizli çalıştırıcıdan geldi.

İmza töreninde Özil'le ilgili açıklamalarda bulunan Jesus ise şu ifadeleri kullandı:

Mesut Özil gerçekten çok iyi bir geçmişe sahip. Ama benim de kulüple ilgili fikirlerim var. Kendisiyle ilgili alınan karara aynı şekilde devam edeceğim. Burada önemli olan Jesus, Özil veya herhangi bir oyuncu değil. Burada her zaman öncelik Fenerbahçe. Ben de buradaki oyuncularla oynayacağım.

Fenerbahçe'yi önce takipten çıkardı sonra tekrar takibe aldı

Jorge Jesus'un yeni sezon hazırlık kampına davet etmemesiyle Endonezya'ya giden Özil, sonrasında rotasını Almanya'ya çevirdi.

Tüm bu gelişmeler üzerine Fenerbahçe'yi önce takipten çıkaran sonra tekrar takibe alan Özil'in takımdan ayrılacağı iddiaları gündeme taşınırken, yıldız futbolcunun sosyal medya hesabından yapılan açıklama, kafaları karıştırdı.

 

2021-22 sezonunun ikinci yarısında kadro dışı bırakılan Mesut Özil, sarı-lacivertli formayla 25 maça çıkarken, 8 gol ve 2 asistlik performans sergiledi.

Fenerbahçe ile sözleşmesi 2024'te tamamlanacak Özil, sarı-lacivertli kulüpten 2021-22, 2022-23 ve 2023-24 sezonlarında 3 milyon euro garanti ücret ve toplamda 550 bin euro imza parası kazanacak.

 

Jorge Jesus-AA.jpg
Fenerbahçe Teknik Direktörü Jesus, yeni sezon kampına Özil'i davet etmedi / Fotoğraf: AA

 

"Nasıl, niye geldi? 

Spor yazarı Faik Çetiner, "Çocukluk aşkıma kavuşmak adına bekliyorum" diyen Özil'in Fenerbahçe'deki durumunu Independent Türkçe'ye değerlendirdi.

Özil'in Türkiye'ye gelmesini büyük sürpriz olarak gördüğünü dile getiren Çetiner, "Yaşadıklarına, burada oynadığı, oynamadığı döneme, şu anki durumuna da şaşırmış durumdayım" dedi.

Özil'i Türkiye'ye getiren süreçle ilgili birçok soru işaretinin bulunduğunu belirten Çetiner, "Nasıl geldi? Niye geldi? Gaza gelerek mi geldi? Gelmeli miydi? Tabii o günlerde Fenerbahçe'nin milyonları aşan taraftarı arasında anket yapılsaydı herhalde 'gelsin' diyenler yüzde 99,9 çıkardı" diye konuştu.

 

Faik Çetiner-Twitter.jpg
Faik Çetiner / Fotoğraf: Twitter

 

"Futbolcuları teknik direktörlerin değil yönetimlerin transfer ettiğinin göstergesi"

Türk kulüplerinin transfer stratejilerini eleştiren Çetiner, yıldız oyuncunun teknik direktörlerle ilişkilerine değinerek, şunları kaydetti:

Türkiye'de futbolcuları teknik direktörlerin değil yönetimlerin transfer ettiğinin aşikar bir göstergesi. Çünkü Özil'i Başkan Ali Koç'un aldığı belli. Özil dönemindeki teknik direktörlere bakın. Erol Bulut, Mesut'a dört elle sarılmadı. Ardından sıkıntılar yaşanmaya başladı. 'Mesut'un dilinden anlamadı' dedik. O gitti Pereira geldi. 'Bu adam Avrupalı, anlar' dedik o da Bulut kadar bile sarılmadı. Arada bir Emre Belözoğlu'nun sahiplenmesi var. İsmail Kartal gelince 'İsmail Kartal bundan faydalanır' dedik o da hiç gündeme almadığı gibi bir de kadro dışı bıraktı. Yani anlaşılır gibi değil. 

 

Mesut Özil - AA1.jpg
Mesut Özil, bu sezon Süper Lig'de oynadığı 21 maçta 7 gol attı / Fotoğraf: AA

 

"Mesut'un CV'si, yapılanları hak etmiyor, 'Kol kırılır, yen içinde kalır' misali sezonu bitirebilirdi"

Mesut Özil'in fizik olarak çok güçlü olmadığını ve bu nedenle sahada çok güçlü duramadığını aktaran Çetiner, "Mesut'un CV'si, yapılanları hak etmiyor. Fenerbahçe'de Mesut'un son kadro dışı kalışı bence skandaldır. Ne yaparsa yapsın 6-7 hafta 'Kol kırılır, yen içinde kalır' misali sezonu bitirebilirdi. Sezon sonu da gelişi muhteşem olan Mesut'un gidişi de muhteşem şekilde uğurlanabilirdi. Mesut da Fenerbahçe'ye teşekkür edip bir vedayla gidebilirdi" değerlendirmesinde bulundu. 

"Mesut'un oynama durumu yok ama tweetlerle anılması yanlış, iki tarafa da yakışmıyor"

Jesus'un gelmesinin ardından yaşananları ve Özil'in sosyal medya paylaşımını yorumlayan Çetiner, şöyle konuştu:

Şimdiki durumu da tam skandal ve soru işareti. Mesut'un bundan sonra Fenerbahçe'de oynayacak durumu yok. Fenerbahçe'nin gündeminde de yok. Ama bu şekilde ortada tweetlerle anılması çok yanlış. İki tarafa da yakışmıyor. Ortada 3 milyon euroluk bir sözleşme var. Mesut bu parayı alırsa menajeri de payını alacak. O bakımdan menajer oynamasını istiyor. Bugün resmi rakamlara göre payı 300 bin euro, o parayı kaptırmak istemiyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Mesut'un Fenerbahçeliliğini orada göreceğiz. Torrent gibi mi davranacak yoksa..."

Mesut Özil'in Fenerbahçe'deki geleceğiyle ilgili de görüşlerini aktaran Çetiner, sözlerini şöyle noktaladı:

Mesut'un bundan sonra Fenerbahçe'de oynayacağını zannetmiyorum, bitmiştir. Karşılıklı bir anlaşma olacak ama Mesut'un Fenerbahçeliliğini orada göreceğiz. Torrent gibi mi davranacak yoksa Fenerbahçeli gibi davranıp 'Bu mukaveleyi yırtıyorum. Fenerbahçe'den alacağım yoktur' mu diyecek? Benim merak ettiğim tek konu bu. Ancak Fenerbahçe futbol takımında bundan sonra oynaması mümkün değil. Yabancıların hepsi tazminat alıp gitti. Yerlilerden kimse bunu yapmadı. Bakalım göreceğiz. 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU