İstanbul'da son 1 ayda 60 bin kaçak göçmen yakalandı

İçişleri Bakanlığı kaynakları özellikle Suriye ve Afganistan’dan kaçanların büyük bölümünün artık ekonomik sebeplerle Türkiye’ye geldiğini kaydetti

Fotoğraf: AA

Son dönemde yasadışı göçmenlere yönelik denetimlerin sıklaştırılmasıyla sadece 1 ayda 60 bin kaçak göçmen yakalandı.

İçişleri Bakanlığı verilerine göre ocak başından mayıs ayına kadar geçen beş aydan fazla sürede İstanbul’da 25 bin civarında düzensiz göçmen yakalanırken, denetimlerin artırılmasından sonra sadece bir ayda İstanbul’da yakalanan kaçak göçmen sayısı 60 bini buldu. 

Ekonomik sebeplerle geliyorlar

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye’ye kaçak yollardan gelen göçmenlerin ülkelerinden kaçış sebepleri de değişmeye başladı. Özellikle Suriye ve Afganistan’dan kaçanların büyük bölümü artık ekonomik sebeple Türkiye’ye geliyor. 

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; İçişleri Bakanlığı kaynakları "Örneğin, Türkiye’nin Suriye sınırında oluşturduğu güvenli alanlardan artık göç almıyoruz. Ama Şam ve Halep’ten göç geliyor. Bu da ekonomik göç. Daha iyi şartlarda yaşamak için iş bulabilmek amacıyla geliyor. Ama bunlara müsaade edilmiyor. Artık geçici koruma kabul edilmiyor" dedi.

Afganistan ve Pakistan kökenli düzensiz göçmenlere karşı Ağrı’nın Doğubeyazıt ilçesinden Hakkâri’nin Yüksekova ilçesine kadar uzanacak 560 kilometrelik duvarın tamamlanması için de çalışmalara hız verildi. Duvarın yaklaşık 200 kilometrelik bölümü tamamlandı, İran sınırının kalan bölümünün de büyük oranda bu yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanıyor.

 

 

Türkiye

DAHA FAZLA HABER OKU