Emniyet "Suç duyurusunda bulunacağız" dedi, Yeneroğlu'ndan yanıt geldi: Kan dondurucu

"Ben yalnız dolaşan bir insanım. Bundan sonra başıma birşey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur"

Fotoğraf: Medyascope

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), polise hakaret ettiği gerekçesiyle DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu hakkında görevli memura yönelik tahrik, hakaret ve tehditten suç duyurusunda bulunulacağını" duyurdu.

EGM'den yapılan yazılı açıklamada, Türk Polis Teşkilatına uzun zamandır sistematik şekilde saldırıldığı iddia edildi. Göç İdaresi Başkanlığı ile Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı ekiplerinin Kızılay'daki denetimi esnasında bir iş yerinin tabelası ile ruhsattaki ismin farklı olduğunun, tabelanın TSE standartlarına uymadığının tespit edildiği anlatılan açıklamada, ekiplerin, "Yabancı dilde ifadenin yer aldığı tabelalarda yabancı dildeki ifadelerin Türkçe ifadelerin yüzde 25'ini geçmeyecek büyüklükte puntolarla yazılması gerekmektedir" hükmü doğrultusunda işlem yapmak istediği bildirildi.

Bu sırada içeride bulunan milletvekilinin dışarı çıkarak polislerin kanuna ve hukuka uygun yaptığı işlemi provoke edip engellemeye çalıştığı öne sürülen açıklamada, "Söz konusu milletvekilinin hukuki çerçevede yapılan bu işlemi, iş yeri sahibinin uyruğuna bağlayarak, siyasi bir zemine çekmeye çalışarak ırkçılık yapıldığını iddia etmesi de ayrı bir garabettir. Teşkilatımıza yönelik düşmanlığı herkesçe bilinen milletvekili, denetim esnasında polisimize hem fiziksel hem sözlü hakaretlerde bulunmuştur" ifadeleri kullanıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Polis uyarıldı”

Milletvekilinin bu hakaretlerine ekipler tarafından sabırla karşılık verildiği ve hukuka aykırılık oluşturan olaya personelin doğru şekilde müdahale ettiği ileri sürülen açıklamada, şunlar kaydedildi:

Ancak milletvekilinin hakaretlerini ısrarla devam ettirmesi ve parmak sallayarak personelimizi tehdit etmesi üzerine bir polis amirimiz istemediğimiz bir şekilde karşılık vererek nahoş bir kelime kullanmıştır. Sadece kullandığı bu kelime bizi üzmüş olup konuyla ilgili tahkikat başlatılmış ve ilgili personele gerekli uyarılarda bulunulmuştur. Bununla birlikte söz konusu milletvekili hakkında görevi başındaki memura yönelik tahrik, hakaret ve tehdit gerekçesiyle suç duyurusunda bulunulacaktır.

Ülkemizde ten renginden ve uyruğundan dolayı hiç kimseye farklı bir tutum takınılması söz konusu olmamasına rağmen kanun dışılığı örtmek amacıyla iş yeri sahibince dile getirilen 'Tenimden dolayı böyle davranıyorlar.' iftirası da bu oyunun diğer bir parçasıdır. Ayrıca bu konuda da suç duyurusunda bulunulacaktır.

Yeneroğlu: Hedef gösterileceğimi hiç tahmin etmezdim

EGM’nin açıklamasının ardından Yeneroğlu, Twitter hesabından şu mesajları paylaştı:

Gerçekten kan dondurucu! Ülkemde beni korumakla mükellef olan emniyet genel müdürlüğü tarafından hedef gösterilebileceğimi hiç tahmin etmezdim. Ben yalnız dolaşan bir insanım. Bundan sonra başıma birşey gelirse bu durumdan İçişleri Bakanı sorumludur.

Hukuk içinde görevini yapan emniyet teşkilatı mensuplarına saygım sonsuzdur. Ama ülkemi polis devletine dönüştürmeye çalışan İçişleri Bakanı başta olmak üzere görevini kötüye kullanan kişilerin tehditlerini aldırmadan milletimin hakkını ve anayasal düzeni savunmayı sürdüreceğim.

Hepimizin güvenliğinden sorumlu Emniyet Genel Müdürlüğü bir milletvekili ile ilgili düşmanca sözler kullanıp açıkça hedef gösterebiliyorsa bu ülkede kimsenin can güvenliği kalmamıştır. İçişleri Bakanı ve Emniyet Genel Müdürü derhal istifa etmelidir!

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU