Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Muhammed bin Selman'ın Türkiye ziyaretine ilişkin açıklama

Muhammed bin Selman'ın çarşamba günü Türkiye yapacağı ziyaretle ilgili konuşan Erdoğan, "Bundan sonraki sürece ilişkin Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini çok daha yüksek seviyelere nerelere taşıyabiliriz, bunları değerlendireceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yunanistan ile yaşanan gerilime ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, "Özellikle sürece yönelik tepkilerimi ortaya koydum ve dürüst siyasetçi karşımda olmadığı sürece bunlarla bir daha görüşmeyeceğimi ve Yunanistan'la toplantılarımızı bitirdiğimizi söyledim. Bu ne demektir, bundan heralde daha açık bir rest olmaz. Yunanistan bundan sonra başının çaresine baksın" dedi.

Küresel ısınma ve iklim zirvesi

Ülke liderlerinin katılacağı Küresel ısınma ve iklim zirvesi ile ilgili de bilgi veren Erdoğan, "Sayın Biden'ın da daveti üzerine liderler olarak bunu yapacağız. 3'er dakikalık tebliğlerimiz olacak. İklim ve çevre konularında neler düşündüğümüzü bu görüşmede anlatacağız" diye konuştu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Veliaht Prensi bin Selman'ın Türkiye ziyareti

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'ın çarşamba günü Türkiye'ye yapacağı ziyarete ilişkin konuşan Erdoğan şunları söyledi:

Çarşamba günü veliaht prens bu ziyareti gerçekleştiriyor. Ankara'da külliyede kendilerini konuk edeceğiz. İkili, heyetler arası görüşmeler yapacağız. Bundan sonraki sürece ilişkin Türkiye-Suudi Arabistan ilişkilerini nerelere taşıyabiliriz bunları değerlendirme fırsatı bulacağız. Bu bir resmi ziyarettir. Bu resmi ziyaretle biz de resmi kabulümüzü yapacağız. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU