Tanju Özcan: İhracın sebebi, cumhurbaşkanı adaylığı tweetim

"Başka partiye geçmem. Gerekirse siyasi hayatımı bağımsız belediye başkanı olarak devam ettiririm"

Fotoğraf: AA

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’den ihraç talebinin Cumhurbaşkanlığı adaylığı ilgili paylaştığı bir mesaj olduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Halk TV’den İsmail Saymaz, bugünkü köşe yazısında Özcan ile yaptığı görüşmeye yer verdi. Yazının bir kısmı şöyle:

Özcan'a göre ihraç edilmek istenmesinin asıl gerekçesi, 6 Haziran'da paylaştığı tweet. Bu tweette Kılıçdaroğlu'na seslenen Özcan, şunları yazdı:

"1 hafta önce kibir abidesi size 'Yüreğin yetiyorsa aday ol' demişti Sn. Gn. Başkanım. Sizden ses çıkmadı. Siyaset iddia işidir. Yol verin, ben bu resti göreyim. Hazırım, inan olsun. Sandıkta dürüvereyim defterini. Güvenin bana. Yenerim!!!"

Özcan'a "Neden böyle bir tweet attınız?" diye sordum.

"Dayanamadım. (Erdoğan'ın) sürekli genel başkanı ve partiyi aşağılamasından müthiş rahatsızlık duyuyorum" diyor.

Şöyle devam ediyor:

"Gücüme giden şu oldu: Deselerdi ki, 'Genel başkanla ters düşüyor, kamuoyu önünde parti politikalarına ve disiplinine aykırı hareket ediyor', eyvallah diyecektim. Asıl disipline verilme sebebim, o tweet. Ayrıca sığınmacılarla ve HDP ilgili söylemlerim, partinin Atatürkçü çizgiden ayrılma alametleri..."

Özcan, ihraç edileceğini düşünüyor. Zafer ya da Memleket partilerine geçmeyeceğini kaydediyor. Diyor ki:

"Başka partiye geçmem. Gerekirse siyasi hayatımı bağımsız belediye başkanı olarak devam ettiririm. Gücüme inanıyorsam bağımsız olarak çıkmayı deneyebilirim. Mahkemeye müracaat edeceğim. CHP'den başka yere gitmeyi asla düşünmedim. Beni göndermeye çalışanlar benden daha eski partili değil ki."

Özcan'ın davranışları CHP'yi öfkelendirdiği için Merkez Yönetim Kurulu oybirliğiyle disipline sevk etti. Bir MYK üyesi "Büyük ihtimalle ihraç edeceğiz. Daha önce kınama verdik. Bir daha yaptı. Artık rahatsızlık verici. Bütün meclisin önünde kadına böyle denir mi!" diye tepkisini gösteriyor.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

 

Halk TV, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU