HDP'li Gergerlioğlu: CHP, Tanju Özcan'ın disipline sevkinde çok geç kaldı

Gergerlioğlu Özcan'ın sığınmacılara yönelik tutumunu eleştirerek, "Ne derler; bir sıçrarsın çekirge, iki sıçrarsın çekirge, üçüncüde ele düşersin çekirge” ifadesini kullandı

Fotoğraf: AA

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, CHP'nin, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kuruluna sevk etmesine ilişkin, "Çok geç kaldılar" dedi.

Gergerlioğlu, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın, sığınmacılara yönelik tutumunu eleştirdi.

Özdağ'ın, İstanbul Ataşehir'de trafik kazasında hayatını kaybeden bir çocukla ilgili, "15 yaşındaki çocuğumuz iki Afganlı katil tarafından öldürüldü." diye tweet attığını ifade eden Gergerlioğlu, bu tweet üzerine binlerce kişinin mültecilere ait olduğunu tahmin ettiği atık depolarına saldırdığını söyledi. Gergerlioğlu, "Saldırdıkları yerler de Türk vatandaşlarına ait. Bir söylentiyle, teşvikle gariban işçilerin iş yerlerine saldırılıp yağma, talan ediliyor" diye konuştu.

CHP'nin MYK toplantısında, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kesin ihraç istemiyle disipline sevk edilmesine karar verildiğini de anımsatan Gergerlioğlu, "Çok geç kaldılar" ifadesini kullandı.

Özcan'ın sığınmacılara yönelik tutumunu eleştiren Gergerlioğlu, "Ne derler; bir sıçrarsın çekirge, iki sıçrarsın çekirge, üçüncüde ele düşersin çekirge" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Torun açıklamıştı

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, yazılı basın açıklaması yaparak, Özcan’ın “tedbirli” olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verildiğini duyurmuştu.

Torun şunları kaydetmişti:

Özcan tarafından, bir süredir ortaya konulan tutum ve davranışlar Genel Merkezimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Tanju Özcan bu kapsamda Genel Merkezimiz tarafından pek çok kez sözlü olarak uyarılmıştır. Ayrıca, bir kadın hemşehrisi ile ilgili anısını anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş ve “uyarı” ile cezalandırılmıştır. Tanju Özcan’ın “uyarı” cezasının ardından, 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Bolu Belediye Meclisi Toplantısında bir kadın belediye meclis üyesi ile girdiği diyalog, cinsiyetçi yorum ve sözleri Merkez Yönetim Kurulumuzun 13 Haziran 2022 tarihli toplantısında, kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. Bu kapsamda; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, “kesin ihraç” istemiyle “tedbirli” olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU