Murat Sabuncu: Altılı masa Akşener ya da Yavaş derse, HDP aday çıkaracak

"Kısa bir süre önce HDP yönetimi bu kararı masada şu an itibariyle en yüksek oyu olan siyasi partinin genel başkanına iletti"

Fotoğraf: AA arşivi.

T24 yazarı Murat Sabuncu, HDP yönetiminin “altılı masanın Meral Akşener veya Mansur Yavaş’ı aday göstermesi durumunda kendi adaylarını çıkartacaklarına” dair bir karar aldığını yazdı. Sabuncu’nun aktardığına göre HDP, bu kararını altılı masaya bildirdi.

Sabuncu, T24’te kaleme aldığı köşe yazısında HDP’nin kararıyla ilgili şunları yazdı:

Kısa bir süre önce HDP yönetimi bir karar aldı. Ve bunu altılı masada şu an itibariyle en yüksek oyu olan siyasi partinin genel başkanına iletti. Karar şu: Altılı masa Meral Akşener ya da Mansur Yavaş’ı aday gösterirse HDP cumhurbaşkanlığı için aday çıkaracak. İlettikleri bir diğer konu da şu. Altılı masanın adayı açıklanmadan önce bu masanın bir temsilcisiyle, çıkartılacak adayın şeffaf bir şekilde kendileriyle konuşulması.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eski Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk’ün Independent Türkçe’ye verdiği söyleşiyi anımsatan Sabuncu, “Aday çıkartırlarsa Erdoğan’a yarar mı?” diye sordu ve şu ifadeleri kullandı:

Bu soruyu kendi aralarında tartışıyorlar. Anketler aday çıkardıkları takdirde seçimlerin ikinci tura kalmasını kesin gibi gösteriyor. Böyle bir durumda ikinci turda Erdoğan’ın, yukarıdaki anket de dikkate alınırsa kazanma-kaybetme olasılığı adaya bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Bu riski alıp ‘muhalefete kaybettiren olma ihtimalinin’ parti ve Türkiye için risklerini de konuşuyorlar.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

 

T24, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU