Karamollaoğlu: Kılıçdaroğlu ve Alevi vatandaşlarımıza yönelik sarf edilen ötekileştirici ifadelerden dolayı üzüntümü belirtmek isterim

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu paylaşımında "Yöneticide aranan vasıf mezhep değil; dürüstlük, adalet, ehliyet ve liyakat olmalıdır" dedi

Fotoğraf: AA

İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın Youtube'da yayınlanan Ankara Masası programında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu le ilgili sarf ettiği "Kılıçdaroğlu'nun alevi olması benim açımdan bir engel değil, çünkü ben tanıyorum, ilkelerini biliyorum. Ama Türk toplumu açısından, yani Sünni diyebileceğimiz daha Müslüman kesim tarafından bu bir endişedir. Bu bir oy verilmemesi gereken bir problemdir" ifadelerinin ardından başlayan tartışma kamuyounun gündeminde yer aldı.

Oral, partisi tarafından disipline sevk edilirken Genel Başkan Meral Akşener ise özür diledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu da sosyal medya üzerinden konuyu değerlendirdi.

Karamollaoğlu şunları kaydetti:

Sayın Kılıçdaroğlu ve Alevi vatandaşlarımıza yönelik sarf edilen ayrıştırıcı ve ötekileştirici ifadelerden dolayı üzüntümü belirtmek isterim.

Yöneticide aranan vasıf mezhep değil; dürüstlük, adalet, ehliyet ve liyakat olmalıdır.

Aday belirleme kriterlerinde liyakatin değil de ırkın veya mezhebin aranması; ülkemize, insanımıza ve geleceğimize yapılabilecek en büyük kötülüktür.    

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU