Barış Pehlivan: Soylu ses çıkaracak mı?

“Bir suç örgütü üyesi yaklaşık 5 milyon lira değerinde metamfetaminle yakalanıyor ama serbest bırakılıyor”

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, uyuşturucu ticareti yaptığı ifade edilen bir kişinin adli kontrol ile serbest bırakılmasını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sordu.

Pehlivan’ın bugünkü “Soylu ses çıkaracak mı?” başlıklı köşe yazısının bir kısmı şöyle:

Geçen hafta haber sitelerinin ortak manşeti şuydu: “Suç örgütü lideri Fırat Delibaş’ın ikinci adamı M.D. yakalandı!”

Habere göre Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, bir evde uyuşturucu satışı yapıldığı yönünde ihbar aldı. Söz konusu adrese operasyon düzenleyen ekipler, evdeki M.D., M.I. ve S.A. isimli üç kişiyi gözaltına aldı. Evde yapılan aramalarda 8 kilo 690 gram metamfetamin, 280 gram kimyasal madde, iki adet uyuşturucu kullanımında kullanılan aparat, iki adet hassas terazi, uyuşturucu madde ticaretinde kullanıldığı değerlendirilen dört adet cep telefonu, uyuşturucu madde ticaretinden elde edildiği değerlendirilen 100 lira ve 700 dolar para ele geçirildi. 

Ya sonra?  Haberlerin altında tek bir cümle çığlık atıyordu:  “Şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.”  Evet, yanlış okumadınız. Bir suç örgütü üyesi yaklaşık 5 milyon lira değerinde metamfetaminle yakalanıyor ama serbest bırakılıyor. 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu geçen ay düzenlenen Uyuşturucu ve NARKO Terörle Mücadele Toplantısı’nda şöyle dedi: 

“Metamfetaminle mücadelemizi güçlü şekilde yapar ve yenersek Türkiye, dünyada uyuşturucuya bağlı ölümler konusunda en az ölümü yaşayacak ülke olacak. Bunu başarabilir miyiz, başarırız. Buradaki dert, metamfetamini mağlup etmektir.” 

Ee madem bu kadar hayati bir konu, nasıl serbest kalıyor bu insanlar?   Bakın, arabasında uyuşturucuyla yakalanıp Menzilci olduğu için beraat eden Emniyet Müdürü Zafer Ç’yi hatırlatmıyorum bile.  Sadece son üç haftada olanlara bakarak soruyorum:  Zamanında verilen yargı kararlarına karşı eski Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile açık polemiğe giren Bakan Soylu yine ses çıkarır mı?  Yoksa birilerinin derdi aslında “metamfetamini mağlup etmek” değil mi?

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU