AK Parti'li Yayman: Saadet Partisi’nin yeri Cumhur İttifakı'nın içidir

Yayman, Demokrat Parti’nin de başbakanını idam sehpasına yollamış CHP ile yol yürümesi tarihsel olarak da doğru değildir” ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, “Saadet Partisinin yeri milletinin yanı, Cumhur İttifakı'nın içidir. Erbakan Hoca'mız hayatta olsaydı bugün ilk yapacağı şey, Cumhur İttifakı'nın yanına gelmek olurdu çünkü bu Türkiye'nin beka meselesidir” dedi.

Yayman, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, geçen hafta sonu Kızılcahamam'da milletin gündeminde ne varsa bunların değerlendirmesinin yapıldığını söyledi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı kaybettiği seçimler karşısında bir kere olsun düşünmesi gerektiğini ifade eden şöyle devam etti:

Kılıçdaroğlu'nun kaybettiği 10 seçimin bir sonucu olmalı. Siyaset sosyolojisi bakımından bir anlamı olmalı. CHP tabanı Sayın Kılıçdaroğlu'na 'Biz seni istemiyoruz. 10 seçimde denedik, sen ne partiyi birinci yapabildin ne iktidara getirebildin ne iktidar ortağı yapabildin.' demekte ve Sayın Kılıçdaroğlu'nun bırakması noktasında bir mesaj vermektedir. 6'lı masanın gizli ortağı olduğu aşikar olan HDP konusunda 6'lı masa dut yemiş bülbüle dönüyor. İttifakın arkasındaki büyük güç, 'Tayyip Erdoğan kaçacak.' dedirtiyorlar. Her konuda ileri geri konuşturuluyorlar ama HDP konusunda tek bir kelime dahi ettirmiyorlar. Bunun çok manidar olduğunu düşünüyorum. Kendisini milliyetçi olarak gösteren Sayın Meral Akşener'in, Diyarbakır'da HDP il binası önünde duran analar konusunda tek bir kelime söylediğini duydunuz mu? Söyleyemez çünkü ona üst akıl kesin talimat vermiş, 'Bu konuda konuşmayacaksın.' Çünkü '2023'e giderken HDP'nin tabanından oy almamız lazım.' diyorlar. 6'lı masa umut vadetmiyor, ışık gözükmüyor. Seçimlere giderken kendi tabanlarını konsolide etmek için her gün bir kriz senaryosu üstünden gündemi belirlemeye çalışıyorlar. Gündemde geriye düştüklerinde de bir yalanla karşımıza çıkıyorlar. 6'lı masanın da gideceği yol 2023 seçimlerine kadardır.

Hüseyin Yayman, 6'lı masada yer alan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'na hitaben de şunları kaydetti:

Size de mi bir mektup gönderildi. Saadet Partisinin yeri milletinin yanı, Cumhur İttifakı'nın içidir. Erbakan Hoca'mız hayatta olsaydı bugün ilk yapacağı şey, Cumhur İttifakı'nın yanına gelmek olurdu çünkü bu Türkiye'nin beka meselesidir. Aynı şekilde Demokrat Partinin de başbakanını idam sehpasına yollamış CHP ile yol yürümesi tarihsel olarak da doğru değildir. Tarih bunu not edecektir.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU