AK Parti Sözcüsü Çelik: Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Erdoğan'dır

AK Parti Sözcüsü Çelik. "Sayın Devlet Bahçeli de söyledi, biz de defalarca ifade ettik. Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı, Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu konu kesin bir konudur" diye konuştu

Fotoğraf: AA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik Ankara'nın Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde düzenlenen AK Parti 30. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı devam ederken gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Toplantıda iç ve dış politika meselelerinin yanında son zamanlarda muhalefetin ortaya koyduğu birtakım kara propagandaların, yalanların ve bunlarla mücadelenin de stratejilerini tartıştıklarını aktaran Çelik, şöyle konuştu:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şunu bir kere söylemek isterim, bunu son derece sakıncalı ve yanlış buluyorum. İkide bir, daha olmayan seçimin seçim güvenliğiyle ilgili olarak bir kara propaganda özellikle CHP tarafından yürütülüyor. Bu, hiçbir şekilde belli bir temele dayanmayan, belli bir mesnedi olmayan, tamamen spekülasyona dayanan bir yaklaşım. Arkasına önüne koydukları hiçbir şey yok. Şunu söylüyorlar, 'Seçim sonuçlarını kabullenmeyecekler. Seçim sonuçlarıyla oynayacaklar.' Daha önce de bunları söylediler. Netice itibarıyla bütün seçimler, bütün itirazlar bittikten sonra sonuç ne çıkarsa ona saygı duyarız dedik. Bu konuda yüksek bir öz güvene, yüksek bir demokratik bilince sahibiz dedik. Nitekim İstanbul ve Ankara'daki yerel seçimlerle ilgili olarak itirazlar yapıldı, sonuç ortaya çıktı. Biz de sürece, sonuca saygı duyarız dedik ve sonuçta kazananları tebrik ettik çünkü nihayetinde milletimizin iradesi o şekilde tecelli etti diye. Dolayısıyla AK Parti'nin, bu konuda suçlanacak zerre kadar geçmişinde ya da bugününde bir leke yoktur ama bu suçlamaları yapanların geçmişinde açık oy gizli tasniften başka birtakım yaklaşımlara kadar bu tip lekeler mevcuttur.

"Kaybedecekleri seçime şimdiden bahane uydurmaya çalışıyorlar"

Çelik, vatandaşların her birinin her seçimde sandıklara sahip çıkmasından da büyük memnuniyet duyduklarını söyledi.

Ömer Çelik, "En büyük seçim güvenliği garantisi, terörle mücadeledir. Terör, bir ülkenin seçim güvenliğini tehdit eden en büyük beladır. Terörle mücadeleye destek vermeyenlerin, terör konusunda sesi çıkmayanların, suç örgütleriyle mücadeleye destek vermeyenlerin çıkıp da bize seçim güvenliğiyle ilgili söyleyeceği bir ders yoktur. Ya gereksiz bir spekülasyon ortaya çıkarıyorlar ya da kaybedecekleri seçime şimdiden bahane uydurmaya çalışıyorlar" dedi.

Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayının kim olduğunu da sorduklarını dile getiren Çelik, şunları kaydetti:

Sayın Devlet Bahçeli de söyledi, biz de defalarca ifade ettik. Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı, Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dır. Bu konu kesin bir konudur. Asıl merak edilen konu, onların masasında ne döndüğüdür, ne tartışıldığıdır. Kamuoyunun gündemini bu tip spekülasyonlarla hiçbir şekilde meşgul etmelerine müsaade etmeyeceğiz. Onların yapması gereken, kamuoyunun önüne çıkıp adaylarını ifade etmeleridir.  

 

 

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU