Ümit Özdağ'ın paylaşımının ardından Mersin Valiliği'nden Arapça ehliyet sınavı açıklaması: 2018 yılından bu yana devam etmektedir

Valilikten yapılan yazılı açıklamada ehliyet sınavının 2018'den bu yana tercihe bağlı olarak Arapça, Çince, İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça ve Rusça yapılabildiği kaydedildi

Fotoğraf: AA

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Mersin'de düzenlenen ehliyet sınavına Suriyeli göçmenlerin de katıldığını belirterek "Suriyelilerin sınavı Arapça Türklerinki Türkçe idi. Üstelik sınava Arapça giren Suriyeliler Türk vatandaşlığı almışlar. Türkiye ne zaman 2 dilli oldu? Siz ne yapıyorsunuz?" ifadelerini kulladı.

Özdağ'ın paylaşımının ardından bir açıklama yayınlayan Mersin Valiliği motorlu taşıt sürücülerine yönelik e-sınav uygulamalarının 2018'den bu yana yabancı uyruklu adayların tercihine bağlı olarak Arapça, Çince, İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça ve Rusça yapılabildiğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, sosyal medyada, motorlu taşıt sürücülerine yönelik e-sınav uygulamalarıyla ilgili konunun esasını yansıtmayan, yanlış algılamalara yol açabilecek paylaşımlarda bulunulduğu belirtildi.

Mersin'de, motorlu taşıt sürücülerine yönelik sınavlara ilişkin bütün iş ve işlemlerin mevzuat hükümleri doğrultusunda yapıldığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Milli Eğitim Bakanlığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğünce, Merkezi Sistem Sınavları Yönergesi ve Motorlu Taşıt Sürücüleri Kursu (MTSK) e-sınav uygulama kılavuzu hükümleri doğrultusunda hazırlanan e-sınav uygulama otomasyon sisteminde, yabancı uyruklu adaylar için Arapça, Çince, İngilizce, Almanca, Fransızca, Farsça ve Rusça olmak üzere adayın tercih edeceği dille sınava katılma imkanı sunulmuştur. Dil seçimi adayın kayıtlı olduğu MTSK yetkilileri tarafından adayın talebi doğrultusunda sınav randevusu aşamasında yapılmaktadır. Bu uygulama, 2018 yılından bu yana devam etmektedir.    

 

 

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU