İstanbul'da TIR dorsesinde 81 kaçak göçmen yakalandı: Bulgaristan uyruklu sürücü gözaltında

Sınırdışı işemler başlatılan göçmenlerin sürücü ile kişi başına bin dolara anlaştıkları açıklandı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre; Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, dün Esenyurt ilçesinde, TEM Otoyolu üzerinde yabancı plakalı bir TIR'ı şüphe üzerine durdurdu. Polis ekipleri TIR'ın dorsesini kontrol ederken araç sürücüsü kaçmak istedi. TIR'ı bırakıp kaçmaya çalışan Bulgaristan uyruklu P.Z.S. (61) adlı sürücü yakalanarak gözaltına alındı. Dorse içerisinde yapılan kontrolde, 70'i Suriye, 10'u Irak ve biri Filistin uyruklu olmak üzere toplam 81 kaçak göçmen yakalandı.

Kaçak göçmenlerin Avrupa'ya geçmek üçere Edirne'ye gittikleri ve orada Bulgaristan uyruklu P.Z.S. adlı TIR şoförü ile kişi başına bin dolara anlaştıkları, ancak TIR şoförünün göçmenleri Avrupa’ya götürmek yerine İstanbul'a getirdiği ortaya çıktı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Göçmen dolandırıcılığı yaptığı tespit edilen sürücünün, sığınmacıları Edirne'den TIR'a bindirdiği ve İstanbul'da ormanlık bir alanda bırakmak için seyir halindeyken polis ekiplerince yakalandığı anlaşıldı.

Yakalanan TIR sürücüsü P.Z.S. hakkında ‘6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'na muhalefet’ suçundan 208 bin 494 lira idari para cezası kesildiği ve ‘göçmen kaçakçılığı’ suçundan adli işlem yapıldığı belirtildi.

TIR’ın dorsesinde yakalanan 81 göçmen hakkında ise sınırdışı işlemleri başlatıldığı bildirildi.

 

 

ANKA
 

DAHA FAZLA HABER OKU