Hande Fırat: Toplum deliriyor mu ya da başka bir tezgah mı var?

"Bunun altından bir bit yeniğinin çıkma ihtimalini de göz ardı etmemek lazım"

Fotoğraf: YouTube

Hürriyet yazarlarından Hande Fırat, 31 Mayıs’ta Türkiye’nin alışık olmadığı görüntülere sahne olması konusunda “Bunun altından bir bit yeniğinin çıkma ihtimalini de göz ardı etmemek lazım” yorumunu yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Fırat, bugünkü köşe yazısında 31 Mayıs’ta yaşanan olayları “toplumun her kesiminden tepki alınacağı bilinen eylemler” olarak niteledi. Yazının ilgili kısmı şöyle:

31 Mayıs Türkiye tarihine gariplikler, ahlaksızlıklar, tuhaflıklar ve utanç günü olarak geçti. Olayları tek tek sıralamayacağım. Sadece kafama takılan bazı sorular var: Dünyada binlerce akıl sağlığı yerinde olmayan insan var. Bebek sahilindeki gibi bir olay hatırlıyor musunuz? Birinin çırılçıplak güneşlenmesi, sonra çıplak yürüyüşlerin (üstelik bir de çocuk alet edilerek) başlaması hep akıl sağlığı sorunu mu? Taciz, şiddet, bunlar da akıl sağlığı sorunu mu?

Tüm bunlar sağcısı, solcusu, şucusu, bucusu istisnasız herkesin sinirlerini hoplattı. Akıl sağlığı sorununun arkasına sığınılmıyorsa, gerçekten toplumda böyle bir sorun varsa acil önlem alınsın. Ancak tüm kesimlerden tepki alınacağı bilinen eylemlerin bu kadar üst üste gelmesi nedense biraz tuhaf geliyor. Bunun altından bir bit yeniğinin çıkma ihtimalini de göz ardı etmemek lazım.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU