Kılıçdaroğlu: Kavgaysa kavga edeceğiz

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Konya'da yaptığı konuşmada "Her bir annenin huzuru için huzurunuzdayım. Bunun mücadelesini vereceğim" ifadesini kullandı

Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da çiftçi kadınlarla bir araya geldi.

Konuşmasına "Neredeyse günün 24 saati çalışan kadın kardeşlerimle beraber olmaktan son derece mutluyum" diyerek başlayan Kılıçdaroğlu "Türkiye’yi değiştirecek olanlar sizlersiniz. Türkiye’ye huzuru ve bereketi sizler getireceksiniz" ifadelerini kullandı.

"Bütün mücadelem bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diyedir"

Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Evladını karnı tok uyutmuyorsa hiçbir anne ve baba huzurlu değildir. Her evde bereketin olması lazım, tencerenin kaynaması lazım. Her evde anne ve babanın yetiştirdiği, üniversiteye gönderdiği, şöyle veya böyle yetiştirdiği evladı işsizse anne ve baba huzurlu değildir. Her bir annenin huzuru için huzurunuzdayım. Bunun mücadelesini vereceğim. Kavgaysa kavga edeceğiz. Mücadeleyse mücadelemizi yapacağız. Bütün mücadelem bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmesin diyedir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Allah'ın güneşini ‘Beşli Çete’ye teslim etmeyeceğiz"

Yaşanan ekonomik krize değinen Kılıçdaroğlu, "Zam üzerine zam. Allah aşkına, çiftçiden ne istiyorsunuz? Gübreye yüzde 100’ün üzerinde, yüzde 200... Elektrik, ilaç, tohuma zam. Ne üretecek bu insan? İnadına üretiyorsunuz, inadına çalışıyorsunuz, teşekkür ederim. Milletin iktidarında kim alın teri döküyorsa hakkını teslim edeceğiz" diye konuştu.

FUPW-cKWQAACKtI.jpg
Fotoğraf: CHP

 

Açıklamalarında Konyalı çiftçilere "güneş tarlası" vaadinde bulunan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Şanlıurfa’ya gittim. ‘Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı bize verin, Şanlıurfa’daki bütün çiftçilere elektriği bedavaya vereceğim’ dedim. Aynı şeyi Konya’da da söylüyorum. Ama onların yaptığı gibi değil. ‘Beşli Çete’lere Allah’ın güneşini teslim etmek değil. ‘Beşli Çete’ler yerine, bu ülkenin tarım kooperatifleri, çiftçileri, ziraat odası var. Bütün bunların ortak olduğu bir kooperatif ile kurulacak. Çiftçi kendi elektriğini kendisi üretecek. Ürettiği elektriğin bir kısmını kendisi kullanacak, artan kısmını satacak. Çiftçi, ayrıca ektiği üründen pay alacak, elektrikten de kar edecek.

Yani Allah'ın güneşini ‘Beşli Çete’ye teslim etmeyeceğiz. Hiç meraklanmayın, orayı kamulaştıracağız, çiftçilere vereceğiz, elektrik elde edeceğiz, çiftçilerin tamamı bedava kullanacak. Bu geliri kime veriyorlar Konya’da? ‘Beşli Çete’den birisine veriyorlar. Size sözüm söz; ‘Beşli Çete’den alacağım, çiftçiye vereceğim onu.

"Benim evlatlarım para pul ile oynamıyor"

"Verilmeyecek hesabı" olmadığını kaydeden Kılıçdaroğlu, "Sizden birisiyim, halktan birisiyim. Ben, onlar gibi saraylarda yaşamıyorum. Saraylara gideceğim diye bir çabam da yok. Mütevazı, sizler gibi yaşayan insanım. Benim evlatlarım para pul ile oynamıyor. Benim evlatlarım, sarayları arkalarına almıyorlar. Kimse ne yaptığını bile bilmez. Herkes, alın teri ile çalışırız" diye konuştu.

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU