Saygı Öztürk: Davutoğlu ve Babacan Gezi Davası'ndan şikayetlerini çekiyor

Gezi davası kapsamında 8 kişi tutuklu bulunuyor

Fotoğraf: AA arşivi.

Sözcü gazetesinin Ankara temsilcisi Saygı Öztürk, Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu ile DEVA Genel Başkanı Ali Babacan’ın Gezi eylemlerine ilişkin davada şikayetlerini geri çekeceklerini söyledi.

Öztürk’ün haberine göre 8 kişinin tutuklu olduğu davadaki son gelişmeler üzerine Davutoğlu ve Babacan’ın şikayetlerini geri çekecekleri öğrenildi. Dün yayımlanan haberde 6 liderin toplantısında da konunun gündeme geleceği, iki genel başkanının kararlarını toplantıda bildirecekleri ifade edildi.

Gezi Davası kapsamında Osman Kavala, Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay, Mine Özerden, Tayfun Kahraman, Can Atalay ve Yiğit Ali Ekmekçi hala tutuklu bulunuyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İki cepheden yalanlama

Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi ve İletişim Başkan Yardımcısı Yavuz Değirmenci, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada haberleri “hayal ürünü” olarak nitelendirdi. Değirmenci, Davutoğlu’nun bir şikayetinin olmadığını belirtti. 

Değirmenci ayrıca Davutoğlu’nun Gezi protestoları sürecinde şikayetçi olduğu isme dair de bilgiler verdi. Gelecek Partili ismin aktardığına göre Davutoğlu o dönemde yalnızca “kendisine küfreden ve evinin adresini paylaşan” bir hesabın sahibinden şikayetçi oldu ve özür dilemesinin ardından şikayetinden vazgeçti.

DEVA Partisi kurucularından Avukat Tunahan Elmas da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda haberi yalanladı. Elmas şunları söyledi: 

Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu’nun ‘Gezi Parkı davasından çekileceği’ haberleri doğru değil; çünkü iki isim de şikayetçi olmamalarına rağmen savcı tarafından ‘suçtan zarar gören’ olarak tanımlamış. Bu tanımlama aktif bir tutum olmadığından vazgeçilemez de. Olayın özeti budur.

 

Sözcü, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU