Serena Williams: Mezara kadar eşitlik için mücadele edeceğim

Williams aktivizmi bir kenara bırakıp tenise odaklaması gerektiği yönündeki eleştirilere cevap verdi

Serena Williams tenis sporunda cinsiyete bağlı ücret farkına karşı mücadelenin sesi oldu (AP)

Serena Williams, Wimbledon finalinde kaybetti ancak bu onu eşitsizliğe karşı mücadelesinden alıkoymacak. 

Şampiyon Simona Halep’le cumartesi günü oynadığı maçın ardından düzenlediği basın toplantısında bir muhabir Williams’a, tenis kortlarının unutulmaz ismi Billie Jean King’in Williams için aktivizmi bir kenara bırakıp tenise odaklaması gerektiğine dair açıklamalarını sordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Williams ise bu yorumu desteklemediğini belirtti. 23 Grand Slam şampiyonluğu bulunan sporcu, “Eşitlik ve senin benim gibi görünen insanlar için mücadele etmeyi bıraktığım gün, mezara girdiğim gün olacak” dedi.

King, haziranda yaptığı açıklamada Williams’ın çok fazla meşgul olduğunu ve Wimbledon’da kazanmak istiyorsa artık tenise odaklanması gerektiğini söylemişti. Bu açıklamaları kötü niyetli olarak yorumlanmamıştı.

“Bir bebeği var, toplumsal cinsiyet eşitliği için, özellikle beyaz olmayan kadınlar için mücadeleye destek oluyor” diyen King şöyle devam etmişti:

Ama bu işi çok daha zorlaştırıyor. Ben her şeyi bir kenara bırakmasını isterim çünkü bu işlerle ilgilenen bir ekibi var. Önümüzdeki bir buçuk iki yıla kadar kendini vermesini ve ‘tenis için ne yapmam gerekiyorsa tamamen ona odaklanıyorum’ demesini, böylece yaşlandığında aynaya bakıp geçen zamanı düşündüğünde ‘elimden geleni yaptım’ diyebilmesini dilerim.

Cumartesi günkü basın toplantısının ardından King, Twitter’da yaptığı paylaşımda “asla kimseden eşitlik mücadelesinden vazgeçmesini istemeyeceğini” söyledi.

King, “Serena yaptığı her işte herkes için eşitlik mücadelesinde hepimizin yapması gerekenlere ışık tutuyor” ifadelerini kullandı.

 

 

Williams yakın zamanda sakatlanmış aynı zamanda tenis dışında iş girişimlerinde bulunmuştu. 2017’de çocuk sahibi olmasının yanı sıra Williams, nisanda yatırım şirketi Serena Ventures’ı kamuoyuna duyurmuş ve tenis sporunda cinsiyete bağlı ücret farkına karşı mücadelenin sesi olmuştu.

2017’de Fortunate Dergisi’nde yayımlanan bir makalede yıldız sporcu, kortlardaki kişisel deneyimlerini örnek göstererek siyahi kadınların iş yerinde karşılaştıkları güçlüklere dikkat çekmişti.

Williams, “Yoksulluk, ayrımcılık ve cinsiyetçilik döngüsünü kırmak, Grand Slam’de şampiyonluk rekoru kırmaktan çok çok daha zor” ifadelerini kullanmıştı.

 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://edition.cnn.com/2019/07/13/us

Independent Türkçe için çeviren: Sena Çenkoğlu

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU