Zeydan Karalar: Görev süremde tek bir sığınmacının belediyeye vergi ödediğini görmedim

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar "Sığınmacılar normal vatandaşdan çok daha avantajlı. Vergi vermiyor" diye konuştu

Artan göçmen sayısı Türkiye kamuoyu gündemindeki yerini koruyor.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Halk TV'de katıldığı programda konuya ilişkn açıklamalarda bulundu.

Adana'daki sığınmacılarla ilgili bilgi veren Karalar, "Sığınmacılar normal vatandaşdan çok daha avantajlı. Vergi vermiyor. Ben 5 yıl ilçe belediye başkanlığı yaptım, 3 yıldır da büyükşehir başkanlığı yapıyorum. Tabela vergisi büyükşehire, emlak vergisi ilçe belediyesine yatar. Ben görev süremde tek bir sığınmacının belediyeye vergi ödediğini görmedim" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İnsanlar birbirini öldürmesin diye kendi vatandaşımızı susturmaya çalışıyoruz"

Karalar "Halk ile sığınmacılar arasında gerilim ihtimalini ön görüyor musunuz?" sorusuna ise şu yanıtı verdi:

İhtimal olur mu. Bir sürü olaylar oldu. Kentte üç büyük olay oldu, üçünün de büyümesini engelledik. Bir konserimizde iki genç bıçaklandı. Biri vefat etti. Ben gittim ailesine dedim ki şunu yapmayın. Geçen gün yine bir beldemizde bir genç bıçaklandı. Ben de gittim orada. Olaylar çok daha büyümesin, artmasın, insanlar birbirini öldürmesin diye biz devreye giriyoruz. Orada yerel yöneticinin önemi bu. Bizi tamam aslında bu işin dışında tutuyorlar ama kendin huzur için olayları büyümemesi için, yeni olayların çıkmaması için kendi vatandaşımızı susturmaya çalışıyoruz. Yani ihtimalin ötesinde var zaten öyle olaylar. 

İçişleri Sözcüsü "Vergi mevzuatına tabiler" demişti

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı dün katıldığı programda "Suriyeli esnaf vergi ödüyor mu?" sorusuna "Suriyeli esnaf da mevcut vergi mevzuatına tabi" yanıtını vermişti.

 

 

Independent Türkçe, Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU