"Bakanlar hakkında bildiklerim var, konuşursam yer yerinden oynar" dedikten sonra cezaevinde şişlenen Sesli hakkında karar çıktı

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Hazım Sesli'nin terör örgütü yöneticiliği suçundan değil, terör örgütü üyeliği suçundan cezalandırılması gerektiğine hükmetti

Fotoğraf: AA

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "bürokrasi imam yardımcısı" olduğu iddiasıyla yargılanan iş insanı Hazım Sesli'nin dosyasında kararını verdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Yöneticilikten değil üyelikten cezalandırılmalı"

Yargıtay kararında, Sesli'nin "terör örgütü yöneticiliği" suçundan değil, "terör örgütü üyeliği" suçundan cezalandırılması gerektiği belirtilerek, dosyanın bozulmasına hükmetti.

"Bakanlar hakkında bildiklerim var, konuşursam yer yerinden oynar" demişti

İlk olarak Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Sesli, terör örgütü üyeliği suçundan 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Sesli, yerel mahkemede yargılandığı dönemde 7 Eylül 2019'daki duruşmada, "Bildiğim çok şey vardır, şu anki bakanlara ve geçmişteki bakanlara ilişkin bildiklerim vardır. Şu ana kadar konuşmadım ancak konuşursam yer yerinden oynar" demişti. 

Sesli, o duruşmada şu ifadeleri kullanmıştı:

Daha önceki beyanlarımı tekrar ediyorum. Kayyum tedbiri uygulanan şirketlerin TMSF tarafından düzenlenen raporları tek taraflıdır, hukuksuzdur, söz konusu şirketlerimiz hukuksuz bir şekilde yönetilmektedir. Şirketlerimiz gasp edilmiştir. Şirketlerimiz hükümet ve AK Parti tarafından kurulan birçok dernek, şirket ve vakıfa yardımda bulunmuştur. 4 yıldır cezaevindeyim ve hücredeyim. Yazdığım tüm yazılara rağmen cezaevi tarafından bana neden bu şekilde muamele yapıldığına dair bir bilgi verilmemektedir. Sesi ailesine özel bir muamele yapılmaktadır, haksızlık söz konusudur. İleride kanun nezdinde yapılan bu haksızlığın hesabını soracağız. 12 Eylül ve 28 Şubat sonrası darbe yapanlara karşı nasıl hesap sorulduysa o şekilde hesap soracağız. Bildiğim çok şey vardır, şu anki bakanlara ve geçmişteki bakanlara ilişkin bildiklerim vardır. Şu ana kadar konuşmadım ancak konuşursam yer yerinden oynar. Bunun bilinmesini talep ediyorum.


 

WhatsApp Image 2022-04-22 at 12.39.28.jpeg
Sesli, cezaevine girmeden önce siyasilerle ilişkileri olan bir iş insanıydı / Fotoğraf: Twitter


Cezaevinde şişlendi

Bu sözlerinin üzerinden 6 ay geçtikten sonra cezaevinde şişlenen Sesli, saldırıdan yaralı kurtulmuştu.

Sesli'yi şişleyen F.A. adlı mahkum, saldırısı nedeniyle 'basit yaralama' suçunu işlediği gerekçesiyle cezalandırıldı.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Sesli'ye terör örgütü üyeliği suçunu işlediği gerekçesiyle verilen ceza ise istinaf mahkemesi tarafından bozuldu.

İstinaf mahkemesi, Sesli'nin terör örgütü yöneticiliği suçundan cezalandırılması gerektiği yönünde karar verdi.

İstinafın kararının ardından Sesli, "terör örgütü yöneticiliği suçunu" işlediği gerekçesiyle hapis cezası aldı.

Yargıtay kararı bozdu, tekrar hakim karşısına çıkacak

Halen tutuklu yargılanan Sesli'nin dosyası Yargıtay'a taşındı.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Sesli'nin dosyasıyla ilgili 21 Mart'ta kararını verdi.

Kararda, Sesli'nin terör örgütü üyeliği suçlamasıyla yargılanıp cezalandırılması gerektiğine hükmedildi. 

15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminden 8 ay önce 'paralel yapı' soruşturmasında tutuklanan Sesli, hakkındaki Yargıtay kararından sonra Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar hakim karşısına çıkacak.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU