Karamollaoğlu "Üçüncü ittifak" sözlerine açıklık getirdi: Cumhur İttifakı "acaba fitne çıkarabilir miyiz" derdinde

Saadet lideri, "Bu oyuna gelmeyeceğiz!" tepkisi gösterdi

Fotoğraf: Reuters

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, “Üçüncü ittifak, yeni seçim kanunundan dolayı olabilir” sözlerine açıklık getirdi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Saadet lideri, “Üçüncü ittifak konusunda, dünkü yayında biz, “ittifak içinde ittifaklar” olabilir kanaatini gündeme getirmiştik; öyle görülüyor ki, eksik kalmış veya yanlış anlaşılmış. Biz, dünkü konuşmamızda altılı masayla ilgili farklı bir fikir gündeme getirmedik. Nasıl ki Demokrat Parti ile İYİ Parti, ‘ittifak içinde bir ittifak’ içindelerse; aynısı farklı biçimlerde olabilir, benim söylemek istediğim budur” dedi.

“Ayrıca ben, seçimle ilgili bu tip konuların seçim sath-ı mailine girilmeden görüşülmesinin doğru olmadığı kanaatindeyim” ifadelerini kullanan Karamollaoğlu, “Tekrar ifade ediyorum; şu anda seçim sath-ı mailine girmedik.  Ama sanki seçim sath-ı mailine girmişiz gibi, partilerden görüş almak istiyorlar; bunun da doğru olduğu kanaatinde değilim” görüşünü paylaştı.

“Birkaç ay sonra bu konuları daha rahat konuşabiliriz”

“Çok değil, birkaç ay sonra bu konuları daha rahat konuşabiliriz” diyen Karamollaoğlu şöyle devam etti:

Çok açık ifade ediyorum: Cumhur İttifakı bu konuların bugünden görüşülmesini istiyor; çünkü bir yerlerden bir şeyleri karıştırıp, ‘acaba fitne çıkarabilir miyiz’ derdindeler. Farkındayız, bu oyuna gelmeyeceğiz!

Ne olmuştu?

Karamollaoğlu Karar TV'de katıldığı programda "Seçim kanunuyla şartlar değişti. Üçüncü ittifak olabilir. Bunu kamuoyuna ilk defa söylüyorum" diye konuşmuştu. Karamollaoğlu şunları kaydetmişti:

Şu anda şartlar değişti. Seçim kanunu ile birlikte görüşlerimiz de değişti. 6'lı masa aslında muhalefetin diyalog ortamını oluşturuyor. İlle de her noktada birlikte hareket etme mecburiyeti yok. Zaten bu durum da çıkan kanunla ortadan kalkmış oldu. 6'lı masanın olması, meselelerin birlikte yürütülmesine fırsat veriyor. Bunun faydalı olacağını düşünüyorum. Ama üçüncü ittifak, yeni seçim kanunundan dolayı olabilir. Tek tek de girilirse, 3 partinin aldıkları oyu birlikte oldukları takdirde üst üste koysanız daha büyük çoğunluk elde edersiniz. Milletvekili çıkarma ihtimali artar. Veya böyle bir ortam oluştuğu takdirde bu bir yeni katılıma vesile olabilir. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU