Can Ataklı: Bunları milletle kafa bulmak için özellikle yapıyorlar

"Sırf reyting olsun diye İslam dinini küçük düşürmekten hiç çekinmeden bu soruları bence kendileri sorduruyor"

Fotoğraf: Korkusuz

Korkusuz yazarı Can Ataklı, ilahiyatçı Nihat Hatipoğlu’na sorulan bazı soruların “reyting olsun diye İslam dinini küçük düşürmek için sorulduğunu” söyledi. Ataklı’nın iddiasına göre bu soruları yayıncılar “kendileri sorduruyor.”

Ataklı, bugünkü köşe yazısının ilgili kısmında ramazan ayında televizyonlarda yayınlanan dini içerikli programlara değindi:

Ramazan geldi ya, birçok televizyon kanalında yine bildik isimler, milyonlarca lira karşılığında “dini bilgiler, dini cevaplar” satışına devam ediyor. İlk yıllarda “Yahu ne saçma sapan sorular soruluyor?” diye hayret ederdik. Sonra iş “En ilginç soruları sorma yarışmasına” döndü. Ama kimse “Bunları yapıyoruz ama asıl zararı dinimiz görüyor” demiyor nedense.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hatipoğlu’nun programında ilahiyatçıya yöneltilen bir soruya yer veren Ataklı, şunları yazdı:

Bu çok para kazanan hocalar da baktılar meydan boş işin suyunu iyice kaçırdılar. Geçen akşam saray televizyonlarından birinde program yapan Nihat Hatipoğlu’na kadının biri ne sormuş:

“Benim eşimle kayınvalidem sürekli kavga ediyorlar. Bu son zamanda bu kavgayı biraz fazla azıttılar. Benim kayınvalidemle hiç bir problemim yok. Kayınvalidem bir aylığına yanıma gelmek istiyor ama eşim müsaade etmiyor. Bu bir ay sürede eşimi otele yollasam, kayınvalidemi alsam günah olur mu?”

Soruya yanıt veren Hatipoğlu, “Hükümranlığın geçiyor o zaman. Adamı bir ay otele gönderebiliyorsan sizden korkmak lazım. Her hanım bunu yapamaz. Sen bu soruyu sordun akşam eve döneceksin, şimdiden savunmanı yap Allah korusun” demiş. Ben size bir şey söyleyeyim mi, bu soruların artık gerçek olmadığına inanıyorum. Sırf reyting olsun diye İslam dinini küçük düşürmekten hiç çekinmeden bu soruları bence kendileri sorduruyor.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU