Uysal: "Cumhurbaşkanı Adayı" tartışması üzerinden safra üretme teşebbüslerine karşı dikkatli olunması gerekmektedir

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal paylaşımında "Bugünden bilinçli bir şekilde isimler üzerinden ‘CB Adayı’ tartışması üzerinden safra üretme teşebbüslerine karşı dikkatli olunması gerekmektedir" ifadelerini kullandı

Fotoğraf: AA

Gazeteci Nihat Genç, dün yaptığı sosyal medya paylaşımında, Millet İttifakı’nın adayının eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç olduğunu ileri sürdü.

Genç'in iddiasının ardından Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal da  Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

'Muhaliflik' kisvesi altında toplumsal muhalefetin enerjisini tahrip etmek için adeta 'safra üretim merkezi' fonksiyonu görenlere anlam yüklememek gerekiyor.

Sorumluluk duygusuyla Türkiye Cumhuriyeti’nin varlığı, değerleri ve bekâsı tüm kişisel hedef ve ihtiraslarımızın önündedir! Bugünden bilinçli bir şekilde isimler üzerinden ‘CB Adayı’ tartışması üzerinden safra üretme teşebbüslerine karşı dikkatli olunması gerekmektedir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Özellikle de asparagas haber ve ‘aday toto’ niteliğindeki 'şu aday oluyormuş, bu aday yapılamak isteniyormuş' tarzı yayınlara itibar etmemek gerekiyor!

3 kriter sıraladı

Türk Milleti’nin Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili beklentisinin 3 ölçüsü var;

1) 20 yıllık Akp döneminde sorumluluğa ortak olmamış olmak,

2) Seçilebilirlik,

3) Seçim sonrası 20 yılda AKP tarafından ‘devr-i sabık’ muamelesine maruz kalan TC Devleti’ni kurucu bir ruhla yeniden tesis etme yetisi!

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU