"Suçsuzum, tutuklanırsam intihar ederim" dediği iddia ediliyor... 17 yaşındaki çocuk tutuklandıktan 2 saat sonra koğuşta canına kıydı

Yağma suçlamasıyla tutuklanarak Elazığ T Tipi Cezaevi'ne konulan U. B., koğuşa girdikten yaklaşık 2 saat sonra intihar etti. U.B.'nin ağabeyi, "Kardeşim ölüme terk edildi" dedi

U.B. Elazığ T Tipi cezaevinde intihar etti / Fotoğraf: elazigtcik.adalet.gov.tr/

Yağma suçlamasıyla tutuklanıp Elazığ T Tipi Cezaevi'ne konulan 17 yaşındaki U.B., hapse girdikten yaklaşık 2 saat sonra hayatına son verdi.

U.B.'nin savcılık ve mahkemedeki ifadelerinde, "Suçsuzum. Tutuklarsanız intihar ederim" dediği ileri sürülüyor.

Suçlamayı kabul etmedi

Edinilen bilgilere göre U.B., 22 Şubat'ta 'birden fazla kişi tarafından silahla yağma' suçlamasıyla Elazığ 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yanındaki 2 kişi ile birlikte tanımadıkları 1 kişinin telefonunu bıçak zoruyla çaldıkları ileri sürülen U.B., hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

U.B. mahkemedeki ifadesinde, yanındaki kişilerden birinin elindeki bıçakla yolda yürüyen bir şahsı kovaladıklarını, bir süre sonra ellerinde bir telefonla geldiklerini belirtti. Yanındaki M. isimli şahsın "Param yok telefonumu satacağım" dediğini ve kendisinin de telefonun M.'ye ait olduğunu düşünerek, tanıdığı telefoncuya götürdüğünü söyleyen U.B., burada telefonu sattıklarını kaydetti.

Telefoncu, "U.B.'den aldım" dedi

Olayın ardından yakalanan U.B. ve yanındaki 2 kişi emniyetteki ifadelerinin ardından savcılığa, oradan da Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Telefonu satın alan A.B. ise, ifadesinden telefonu U.B.'den satın aldığını söyledi.

Sulh Ceza Hakimliği, tanık beyanları, mağdurun ifadesi ve mevcut delil durumunu gerekçe göstererek, U.B.'nin tutuklanmasına karar verdi.

U.B.'nin "Suçsuzum. Tutuklanırsam intihar ederim" dediği iddia ediliyor. U.B.'nin bu sözleri, ne savcılık ne de mahkemedeki sorgusunda alınan ifadesinde zapta girmedi. 
 

WhatsApp Image 2022-04-01 at 14.29.42.jpeg
HDP'li Ömer Faruk Gergerlioğlu, U.B.'nin fotoğrafını Twitter hesabından paylaştı / Fotoğraf: Twitter


Elazığ T Tipi Cezaevi'ne konulduktan sonra tek başına 24 kişilik bir koğuşa konulan U.B., koğuştaki merdiven boşluğunda kendini asarak canına kıydı. U.B.'nin intihar öncesi ve sırasındaki hareketleri, dava dosyasına da fotoğraf olarak girdi. 

"Kardeşim ölüme terk edildi"

U.B.'nin intiharıyla ilgili ifadesine başvurulan infaz koruma memuru A.D., kameralardan U.B.'nin kendisini astığını görür görmez ilk müdahaleyi yaptıklarını ve hastaneye sevk ettiklerini belirtti.

U.B.'nin ağabeyi B.B. ise, kardeşinin suçsuz olduğunu, diğer şahısların iftirasına uğradığını ve tutuklanmasını kaldıramayarak intihar ettiğini savundu.

Ağabey B.B., "Tutuklanırsam intihar ederim dedi. Bu sözlerin çok sayıda şahidi de var. Kardeşim ölüme terk edildi" ifadelerini kullandı.
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU