Peru'da 3 yerli lider silahlı saldırıda hayatını kaybetti

Saldırıda yasa dışı madencilik ve uyuşturucu kaçakçılığı yapan mafya grupları suçlanıyor

Jesús Berti Antaihua Quispe (43) ve eşi Nusat Parisada Benavides de la Cruz (40) ile  Gemerson Pizango Narvaes'in (46) saldırılarda hayatını kaybettiği açıklandı / Fotoğraf: Facebook

Güney Amerika ülkesi Peru'da, 3 yerli lider silahlı saldırı sonucu yaşamını yitirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peru basınında çıkan habere göre, ülkenin orta kısmındaki Huanuco kentinde, kimliği belirsiz silahlı kişiler, yerli liderlere saldırı düzenledi.

Yetkililer, biri kadın 3 yerli liderin olay yerinde öldüğünü teyit etti.

 Öldürülen yerli liderlerden ikisi, Ashaninka 'Cleyton' yerli topluluğundan Jesús Berti Antaihua Quispe (43) ve eşi Nusat Parisada Benavides de la Cruz (40) olurken, Yaneshsa topluluğu 'Santa Teresa'dan Gemerson Pizango Narvaes (46) da saldırılarda hayatını kaybetti.

Peru Bölgesel Örgütü Aidesep Ucayali (ORAU) ve Bölgesel Yerli Halklar Birliği (ARPI-SC) yaptıkları ortak açıklamada, 3 liderin öldürülmesini kınayarak, saldırıdan yasa dışı madencilik ve uyuşturucu kaçakçılığı yapan mafyaları sorumlu tuttu.

Bölgede şimdiye kadar 14 yerli liderin öldürüldüğüne dikkati çekilen açıklamada, yetkililerden harekete geçmesi istendi, aksi halde kendilerinin önlem almak zorunda kalacakları değerlendirmesi yer aldı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU