Amazon, Türkiye'de ilk lojistik üssünü kuruyor: Binden fazla kişiye istihdam sağlayacak

Lojistik üssü için 100 milyon doların üzerinde yatırım öngörülüyor

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Amazon’un 100 milyon doların üzerinde yatırım ile Türkiye’de kuracağı ilk lojistik üssünün, bu yılın sonbaharında İstanbul’da hizmete girmesive ilk yılında binden fazla kişiye istihdam yaratması bekleniyor.

Türkiye’deki yatırım planlarını kamuoyu ile paylaşan Amazon, yatırım planlarıyla birlikte son dönemde artan müşteri talebinin karşılanmasını hedefliyor.

Amazon, uzun vadeli iş stratejileri doğrultusunda Türkiye’de devreye alınacak lojistik üssü ile bölgede nitelikli istihdam sağlarken, Amazon müşterilerine sunduğu hızlı ve güvenilir teslimat hizmetlerine de devam edecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tuzla'da kurulacak

Amazon, İstanbul'un Tuzla ilçesinde kurulacak yeni Amazon Lojistik Üssü için mühendislik, insan kaynakları, muhasebe, operasyon ve bilgi işlem (IT) gibi merkez fonksiyonları için işe alım süreçlerini başlatırken, müşteri hizmetleri ve lojistik ekipleri için alımlar ise gelecek aylarda başlayacak. Amazon halihazırda dağıtım hizmetlerini sağlayan iş ortakları ile çalışmaya devam edecek.

"Bu yatırım e-ticaret sektörümüzün iç pazarda ve ihracat pazarlarında daha da güçlenmesi için oldukça önemli"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Ahmet Burak Dağlıoğlu, güçlü, dayanıklı ve hızlı büyüyen ekonomisiyle Türkiye'nin, eşsiz stratejik konumu, üretim kabiliyetleri, geniş yetenek havuzu, lojistik altyapısı ve liberal yatırım ortamı gibi avantajları sayesinde uluslararası yatırımcıların odağında olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

Sahip olduğumuz bu değer önerisi ile AR-GE, tasarım, üretim, lojistik, eğitim ve yönetim gibi birçok alanda uluslararası yatırımcıların faaliyetleri için bölgesel bir merkez olma özelliği taşıyoruz. Amazon’un Türkiye’deki ilk lojistik üssü olacak, sürdürülebilirlik ve yeşil dönüşümü önceliklendiren ve istihdam oluşturan yatırım kararı da bu söylemlerimizin somut bir örneği oldu. Bu yatırım, Sayın Cumhurbaşkanımız liderliğinde sürekli gelişen lojistik altyapımızın son yıllarda büyük ivme kat eden e-ticaret sektörümüzün iç pazarda ve ihracat pazarlarında daha da güçlenmesi için oldukça önemli. 

Amazon Avrupa Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Stefano Perego ise açıklamasında, “Türkiye’deki ilk lojistik üssümüzün açılışını İstanbul’da yapmanın mutluluğunu yaşarken, bu vesileyle Türkiye’ye olan güvenimizin de altını çizmek istiyoruz" dedi.

 

AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU