Can Ataklı: "Bedava olsun" diyen yok ki, "yok artık daha neler" diyenler çoğunlukta

"İnsanlar 'Neredeyse birbirinin aynısı olan bu köprülerden alınan fiyatların bu kadar farklı ve aralarındaki farkın da fahiş olmasına' akıl erdiremiyor"

Fotoğraf: AA

Korkusuz yazarı Can Ataklı, otoyol ve köprülerin ücretleri konusundaki eleştirilere “Her hizmetin de bir bedeli var. İnsanlar hem hizmet almak istiyor hem de köprüler tüneller bedava olsun diyor. Böyle bir şey olmaz” diyerek tepki gösteren Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ataklı’nın bugünkün köşe yazısının ilgili kısmı şöyle:

Çanakkale Köprüsü’nün fiyatı çok konuşuluyormuş, AKP genel başkanının söylediğine göre. Bu konudaki yakınmasını partisinin istişare toplantısında dile getirmiş Erdoğan.

“Osmangazi ve 1915 Çanakkale köprülerinin avantajlarına bir bakın. Yollar, köprüler pahalı deniyor da, Binali Bey’in bir lafı var: En pahalı hizmet yapılmayan hizmettir. Doğru diyor..” diyen Erdoğan; “Her hizmetin de bir bedeli var. İnsanlar hem hizmet almak istiyor hem de ‘Köprüler, tüneller bedava olsun’ diyor. Böyle bir şey olmaz” demiş.

Bilemiyorum Erdoğan köprü ve otoyolların tünellerin bedava olmasını kimlerin istediğini söylüyor, kimlerden duymuş böyle bir talebi ama ben bugüne kadar “Bunlar bedava olsun” diyen kimseye rastlamadım.

İstanbul’daki birinci ve ikinci köprülerden geçiş bedeli 16 lira 50 kuruşken bu köprü ile aynı boyda olan üçüncü köprüden geçişin neden 38 lira olduğunu soruyor insanlar. Körfez geçişi köprüsünün fiyatı 368 lira, Çanakkale’deki köprü ise 400 lira.

İnsanlar “Neredeyse birbirinin aynısı olan bu köprülerden alınan fiyatların bu kadar farklı ve aralarındaki farkın da fahiş olmasına” akıl erdiremiyor. Yoksa hiç kimse “Bu köprü ve otoyolların, tünellerin maliyeti yok, bu nedenle bedava olsun” demiyor.

 

Korkusuz, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU