DP Genel Başkanı Uysal: Çiller iktidarın operasyonel kiralama yöntemi

Tansu Çiller'in anne olarak iki oğlunun geleceğini düşünmesinde bir beis olmadığını ifade eden Uysal, "Ama siyaset 84 milyon için yapılır" dedi

Tansu Çiller, 2019 yılında Yenikapı'daki Cumhur İttifakı'nın "Büyük İstanbul Mitingi"ne katılarak ittifakın İstanbul büyükşehir belediye başkan adayı Binali Yıldırım için oy istemişti / Fotoğraf: AA

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, T24'ten Candan Yıldız'a yeni seçim yasası teklifinin sandık güvenliğini riske atıp atmadığını ve seçim kurullarının yenilenmesinin seçim güvenliğini nasıl etkileyeceğini anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Uysal, siyasete döneceği konuşulan eski Başbakan Tansu Çiller ile ilgili ''Çiller iktidarın operasyonel kiralama yöntemi'' dedi. 

''Dengesi bozuldu''

Uysal şunları söyledi: 

Ben bununla ilgili aslında yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz büyük kongremizde de söylenmesi gerekenleri söyledim. Zaman zaman 2002 sonrasında, 2007 sonrasında Sayın Çiller'in yeniden siyasete dönmesiyle ilgili bir talep vardı. O gün dönmeyenler bugün 'milletimin bana ihtiyacı vardır' diyerek çıkıyor ama iktidarın, operasyonel kiralama yöntemiyle, kendi sosyolojisine hitap edebilecek, başta Demokrat Parti, İyi Parti, Saadet Partisi ve diğer partileri de sayalım. O geçişkenliği sağlayacak siyasi aktörlerin karşıda olmasıyla dengesi bozuldu. Bunu tamir edebilmek için birtakım unsurları sahaya sokma niyeti var

Çiller'in anne olarak iki oğlunun geleceğini düşünmesinde bir beis olmadığını ifade eden Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, "Ama siyaset 84 milyon için yapılır" ifadesini kullandı. 

"Türkiye Baas rejimine geçer"

Seçimler için "Erdoğan'ın keyfi yönetimi devam etsin mi etmesin mi?" referandumu yorumunu yapan Uysal "Bu keyfi yönetimin bedelini 84 milyon ödüyor. Eğer seçmen keyfi yönetim devam etsin istiyorsa Türkiye Baas rejimine geçer" dedi.  

Ahlatlıbel'de 6 muhalefet liderinin buluşmasının perde arkasına ilişkin de bilgiler veren Uysal masada sadece siyasetin konuşulmadığını söyledi. Kamuoyuna yansıyan CHP lideri Kılıçdaroğlu ile diyaloğu hakkında İttihat Terakki ile ilgili hatıratları paylaştığını söyledi. 

Uysal 27 Mart'ta 6 muhalefet liderinin DEVA Genel Başkanı Ali Babacan'ın davetiyle yeniden bir araya geleceğini belirterek, iktidarın yeni seçim yasası teklifinin de masada konuşulacağını ifade etti.

cielr.jpg
ATV ve aHaber'de yayınlanan 'Güçlü Türkiye'nin Güçlü Kadınları Zirvesi' programında konuşan Tansu Çiller, "artık milletime bir şeyler vermek istiyorum" demişti / Fotoğraf: AA

 

Ne olmuştu?

Merkez sağda yeni bir partiye ihtiyaç olduğunu savunan ve "Gelinen noktada dünyanın o kadar çok farklılaştığını, nelere meyillendiğini gördükçe, ben artık milletime bir şeyler vermek istiyorum" diyen eski Başbakan Tansu Çiller'in bu sözleri, syasete yeniden döneceği şeklinde yorumlanmıştı.

Eski İstihbarat Daire Başkanı ve Yeni Şafak gazetesi yazarı Bülent Orakoğlu da,  Tansu Çiller'in yeni bir parti kurmayacağını, Bizim Parti'nin isminin "Büyük Türkiye Partisi" olarak değiştirileceğini ve Çiller'in Fatih Erbakan'ın genel başkanı olduğu Yeniden Refah Partisi ile ittifak kurarak Cumhur İttifakı'na destek vereceğini öne sürmüştü.

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU