Avrupa’yı vuran sıcak hava dalgası yüzünden 180 koyun uçurumdan düştü

Alman yetkili “Hiç böyle bir şey görmemiştim” dedi

Koyunlar Bavyera'daki Alpler'de bulunan sıcaktan kurumuş toprak bir patikadan geçtiği sırada uçurumdan düşerek öldü. Fotoğraf: The Independent 

Alman yetkililer Avrupa’yı etkisi altına alan sıcak hava yüzünden 180 koyunun Alpler’deki bir uçurumdan düşerek öldüğünü açıkladı.

Bavyera eyaletinde bir yetkili olayın pazar günü 300 koyunun sıcak hava yüzünden kuruyan toprak yolda yürümeye çalıştığı sırada yaşandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DPA haber ajansına konuşan yerel görevli Peter Reindl, hayvanların çoğunun dağ geçidinde ayak bastığı zeminin çatladığını ve yaklaşık 100 metre yüksekten düşerek öldüğünü belirtti.

Yaz aylarında dağlarda ortalama 450 koyunun otladığını belirten Reindl, bazen koyunlardan birinin uçurumdan düştüğünü ancak hiçbir zaman bu kadar hayvanın aynı anda düşerek ölmediğini kaydetti.

Reindl şaşkınlığını “Hiç böyle bir şey görmemiştim” diyerek dile getirdi.

Ölü koyunlar pazartesi günü çobanlar tarafından bulundu. Geride kalan sağ hayvanlarsa dağın daha güvenli bölgelerine götürüldü.

Batı ve Orta Avrupa’da aşırı sıcak hava pazar günü yatışmaya başlarken hava durumu uyarıları da azaldı. Diğer yandan İspanya’daki orman yangınları da kontrol altına alındı.

Yakıcı sıcaklar yüzünden geçen hafta Fransa, İspanya ve İtalya’da en az 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Avrupa’nın son 500 yıldır gördüğü en sıcak 5 yazın 21. yüzyılda yaşandığı belirtiliyor.

Avrupa Birliği’nin uydu ajansı Kopernik İklim Değişikliği Servisi’nin (C3S) salı günü aktardığına göre geçen ay Avrupa’da gelmiş geçmiş en sıcak haziran ayı oldu.

C3S tarafından sağlanan veriler Avrupa'daki ortalama sıcaklığın normalin en az 2 derece üzerinde olduğunu gösterdi. 

Sıcaklıklar haziranın son günlerinde Fransa, Almanya ve İspanya'nın kuzeyinde normalin 6 ila 10 derece üzerinde seyretti. 

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/world/europe

Independent Türkçe için çeviren: Çağla Üren

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU