Lavrov: Üçüncü Dünya Savaşı nükleer silahların kullanılacağı yıkıcı bir savaş olacak

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Biden deneyimli bir adam ve daha önce savaşa tek alternatifin yaptırımlar olduğunu söylemişti" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesinin ardından başlayan savaşta yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Ukrayna ile gerçekleşmesi beklenen ikinci tur görüşmelere ilişkin, "Ukrayna tarafı görüşmeleri, ABD’nin bu yöndeki emri nedeniyle erteliyor" ifadelerini kullanan Lavrov, ülkesinin Ukrayna'nın nükleer silah edinmesine izin vermeyeceğini kaydetti.

"Biden daha önce savaşa tek alternatifin yaptırımlar olduğunu söylemişti"

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sputnik Türkçe'de yer alan habere göreLavrov şöyle devam etti:

Batı, Rusya'nın yeni Avrupa güvenlik mimarisi oluşturulmasına ilişkin taleplerini hayata geçirmeyi reddetti. Üçüncü Dünya Savaşı, nükleer silahların kullanılacağı yıkıcı bir savaş olacak. ABD Başkanı (Joe) Biden deneyimli bir adam ve daha önce savaşa tek alternatifin yaptırımlar olduğunu söylemişti.

Rusya'ya yönelik yaptırımalrı değerlendiren Lavrov, "Russya yaptırımlara hazırlıklıydı ama sporcuların, gazetecilerin ve kültür endüstrisi temsilcilerinin hedef alınmasını beklemiyordu" diye konuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı, "Çok sayıda dostumuz var, izole edilebilmemizin imkanı yok" diye ekledi. 

 

Sputnik Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU