Peskov: Rus ekonomisi baskı altında, ciddi bir darbe alıyor

Rus ekonomisinin ayakta kalacağını söyleyen “Mevcut koşullarda riskleri, sonuçları en aza indirgemeye ve bizi ekonomik dalgalanmaya karşı sigortalamaya yardımcı olacak önlemler alınıyor” dedi

Fotoğraf: Reuters

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya ekonomisinin baskı altında olduğunu ve ciddi bir darbe aldığını söyledi. Peskov’a göre “Rus ekonomisi ayakta kalacak.”

Peskov, başkent Moskova'da Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırısı nedeniyle yaşanan gelişmeler ve uygulanan yaptırımlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sputnik Türkiye’nin aktardığına göre Rusya'nın en hafiften en ağıra kadar tüm olası yaptırımları hesaba kattığını söyleyen Peskov, “Batı'nın eşi görülmemiş yaptırımlarına ülkenin yararına olacak sert, düşünülmüş ve net bir yanıt vereceklerini” ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Peskov, ABD Başkanı Joe Biden'ın Rus ekonomisinin yaptırımlar nedeniyle sarsıldığı yönündeki açıklamasına şöyle yanıt verdi:

Rus ekonomisi şu anda ciddi bir baskı altında, ciddi bir darbe alıyor diyebilirim. İhtiyat payı var, potansiyel var, planlar var. Enerjik bir çalışma yürütülüyor. Ayakta kalacağız. Mevcut koşullarda riskleri, sonuçları en aza indirgemeye ve bizi ekonomik dalgalanmaya karşı sigortalamaya yardımcı olacak önlemler alınıyor. Tüm bu hasmane önlemler, eşi görülmemiş nitelikte. Bu koşullar altında sert, düşünerek ve net şekilde hareket edilmesi gerekir.

“Bizimkiler masada olacak”

Ukrayna ile müzakerelerin başarı şansının sorulması üzerine Peskov, "Ukrayna tarafının müzakerelere geleceğini ve müzakerelerin başarılı olacağını umuyoruz. Bir tahminde bulunmayacağım, geleceği görme kabiliyetine sahip değilim. Öncelikle Ukrayna tarafının gelip gelmeyeceğini öngörmeye çalışmak önemli. Bunun olacağını umuyoruz. Bizimkiler orada olacak ve akşam masaya oturmaya hazır olacak" ifadelerini kullandı.

Ukrayna’ya savaş açan Rusya, özellikle Avrupa Birliği ve ABD tarafından yaptırımlarla karşılaştı. Batı ülkeleri, savaşın başladığı günden bu yana her gün farklı yaptırım açıklıyor.

 

Sputnik Türkiye, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU