Açık havada maske mecburiyeti kalkacak mı?

Bahar aylarının yaklaşmasıyla birlikte normalleşme adımlarının tekrar atılması bekleniyor

Fotoğraf: AA

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını dolayısıyla uygulanan açık alanlarda maske zorunluluğunun ilerleyen günlerde kaldırılacağı iddia edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye gazetesinin haberine göre, ilerleyen süreçte vakalardaki düşüşe bağlı olarak aşamalı olarak normalleşme adımlarının atılması bekleniyor. Buna göre, açık havada maske mecburiyetinin tamamen kaldırılacağı ifade ediliyor.

Haberde şehiriçi ve şehirlerarası toplu taşımalar ile kapalı alanlarda ise maske zorunluluğu bir süre daha devam edeceği, bahar aylarından itibaren bu tedbirin bireysel tercihe bırakılacağı belirtildi.

Yücel Kayaoğlu imzalı haberde hangisi olduğu belirtilmeyen bir toplantıda “Bundan sonra risk gruplarını ve 65 yaş üstünü önemseyen ve önceleyen bir politika izlenerek, diğer bütün alanlarda normale dönüş planlanacak. havaların ısınmaya başlamasıyla birlikte bizde de rahat bir döneme geçilecek. Burada üzerine gidilmekten vazgeçilmeyecek tek konu, 65 yaş üstü eksik aşılılar, aşısızlar ve risk gruplarıdır” şeklinde bir değerlendirme yapıldığı ifade edildi.

 

Türkiye

DAHA FAZLA HABER OKU