AK Partili Çamlı: Bu zamlarda bizim bir dahlimiz yok, en büyük dahil CHP'nin

"Memleketi kumara verdiler, ben şimdi benim malımı Amerika’nın doları ile alıyorum"

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Akit TV'de katıldığı programda , özellikle enerjide yapılan son zamların sorumlusunun kendileri olmadığını, CHP ve CHP zihniyeti nedeniyle zamların yapıldığını savundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Programda Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1950'ye kadar tek başına ülkeyi yönettiğini ve o tarihte mecbur kaldığı için çok partili hayata geçtiğini savunan Çamlı, "Millet ilk fırsatta bunlar Osmanlı tokadını aşketti. Ama 1950'den sonra da devlet kurumlarına nüfuz ederek ülkeyi yönetmeye devam ettiler" dedi.

"Zamların sorumlusu CHP"

Ortaya atılan bir takım yolsuzluk iddiaları hakkında bunların bireysel hatalar olduğunu ancak AK Parti'ye mal edilemeyeceğini belirten ve "Lekeler şahsidir. Kimse bu harekete çamur atamaz. Hele çamurlar hiç çamur atamaz" ifadelerini kullanan Çamlı, program sunucusunun gelen son zamlar nedeniyle vatandaşların sıkıntı yaşadığını belirtmesi üzerine "Bu zamların oluşmasında bizim bir dahlimiz yok. En büyük dahil Cumhuriyet Halk Partisi'nindir. Ben bunu söylüyorum da şey yapıyorlar… Bugün olan doğalgaz, elektrik, falan, falan, falan… Neyse. Enerjiden dolayı olan zamlar, tamamı bu zihniyetin tarihinin ürünüdür" dedi.

Çamlı sözlerini şöyle sürdürdü:

Çünkü onlar paramparça etti bu memleketi, kumara verdiler. Ben şimdi benim malımı Amerika'nın yeşil kağıdı (dolar) ile almak zorunda kaldım ve dolayısıyla etkileniyorum. Salgın hastalık. Bütün dünya kilitlenmiş her yerde tedarik zincirleri. Buna rağmen hem memlekette piyasalar çalışsın, hem asgari ücrete, memura zam yapayım diye yine ben uğraşıyorum. Allah'ın izniyle yaptık yani. Yine biz yapacağız. Yaptık. Biz Kemal Kılıçdaroğlu gibi kasetle gelmedik, rüzgar da yapmıyoruz. Yalanımız da yok. Hatamız olabilir. Zamların oluşması da bu kardeşim yani

Zamların bütün dünyada olduğunu belirten Çamlı, "Bizde de var. Var ama eyvallah demiyoruz. Tamam biliyoruz ama bunu bil ki bu Türkiye'nin bir arızası değil, dünyanın yaşadığı bir arıza. Bu arızayı da yine biz çözeceğiz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU