Kovid-19'a yakalanan Erdoğan hakkındaki paylaşımlar için gözaltılar başladı

Erdoğan’ın Kovid-19’a yakalanmasının ardından sosyal medyada yapılan bazı paylaşımlar için soruşturma başlatıldı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kendisinin ve eşi Emine Erdoğan'ın Kovid-19 testinin pozitif çıktığını açıklamasının ardından, sosyal medyada hakaret içerikli paylaşımlarda bulunan 4 kişi gözaltına alındı.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve bağlı il birimler, sanal devriye yöntemiyle sosyal medya platformlarında Erdoğan ve eşine yönelik paylaşımları incelemeye aldı.

36 hesap hakkında inceleme

Bu kapsamda, Erdoğan çiftine yönelik hakaret içerikli paylaşımlarda bulunduğu değerlendirilen 36 hesaptan 31'inin yöneticisi tespit edildi.

Bu tespitlerin savcılıklara iletilmesinin ardından 8 kişi hakkında gözaltı kararı verildi, bu kişilerden 4'ü gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlardan 2'sinin İstanbul, birinin Ankara, birinin de Bursa'da emniyetteki sorgusu sürüyor.

Polis, "Derya Büyükuncu" isimli hesabın sahibinin yurt dışında olduğunu, Samsun'daki hesabın sahibinin ise yasal olmayan yollardan yurt dışına çıktığını tespit etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bozdağ'dan tepki

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ konuyla ilgili sosyal medya heasbından şu açıklamayı yaptı:

Sosyal medya üzerinden Sayın Cumhurbaşkanımıza beddua ve hakaret edenler, medeniyet değerlerimizden ve asgari insani vasıflardan yoksun, haddini ve kendini bilmezlerdir. Medeniyet değerlerimizden ve asgari insani vasıflardan yoksun bu haddini ve kendini bilmezleri kınıyorum. Bugüne kadar Sayın Cumhurbaşkanımıza hakaret ve beddua edenler ile husumet güdenler hep kaybetti, yine kaybedecektir. Nice zorluğu, kumpası ve tuzağı Allah'ın yardımı, milletimizin duası ve desteği ile aşan Sayın Cumhurbaşkanımız ve Muhterem Hanımefendi, bu imtihanı da milletimizin duası, tedavi, Allah'ın yardımı ve şifa ihsanıyla geçecektir.

Ne olmuştu?

Erdoğan, dün Twitter’dan yaptığı paylaşımda eşi Emine Erdoğan ile birlikte Kovid-19’a yakalandıklarını duyurmuştu.

Ankara ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdoğan çiftinin Kovid-19 testlerinin pozitif çıkmasıyla ilgili suç teşkil eden paylaşımlara yönelik resen soruşturma başlatmıştı.

 

AA, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU