Kayıp Rıhtım'dan "ucube" temalı öykü antolojisi

"Aralarında sevdiğimiz pek çok yazar var"

Kayıp Rıhtım, Ocak 2022’de 14. yaşını kutlamıştı

Spekülatif kurgu ağırlıklı kültür sanat sitesi Kayıp Rıhtım’ın ilk öykü antolojisi "Tüm Panayırların Heyulası" okur karşısına çıktı.

Fantazi, bilimkurgu, korku, tuhaf kurgu, distopya ve polisiye türlerinde kaleme alınmış, "ucube" temalı 20 öyküyü içeren antoloji, İthaki Yayınları etiketiyle raftaki yerini aldı.

Onur Selamet ve Özgürcan Uzunyaşa’nın yayına hazırladığı antolojideki öykülerin tamamı ilk kez bu kitapta yayımlandı.

Kitapta öyküleriyle yer alan yazarlar şu şekilde:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayça Erkol, Bahadır Cüneyt Yalçın, Bahri Vardarlılar, Deniz Erbulak, Eda İşler, Ekin Açıkgöz, Emirhan Burak Aydın, Ezgi Polat, Hakan Bıçakcı, Hikmet Hükümenoğlu, Mehmet Berk Yaltırık, Murat S. Dural, Müge Koçak, Onur Selamet, Orçun Ünal, Özgürcan Uzunyaşa, S. İpek Ortaer Montanari, Seran Demiral, Suat Duman ve Süreyyya Evren.

288 sayfadan oluşan kitabın editörlüğünü Ceyhan Usanmaz üstlendi. Kapak illüstrasyonu ise Ebrahel Lurci imzasını taşıyor. Antoloji, İthaki Yayınları'nın Pangea Kitaplığı dizisinde yer alıyor.

Antolojinin arka kapağında ünlü yazar ve çevirmen Sevin Okyay’ın şu değerlendirmeleri yer alıyor:

Fantastik edebiyat, bilimkurgu ve korkunun çoğu genç ismi bir araya gelip bir ucube öyküleri antolojisi yaratmış. Aralarında sevdiğimiz pek çok yazar var. Ve en güzeli, kadın-erkek dağılımı da umut verici.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU