CHP Sözcüsü Öztrak'tan 'doğalgazda kısıtlama' tepkisi: Tuz Gölü’ndeki depolarda 3-5 günlük gaz kalmış, önümüzdeki kış çok sert geçecek

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Öztrak, "20 yıldır Türkiye’yi yönetenler kendilerine saraylar yapabildiler ama Türkiye’nin depolama kapasitesine yeterli yatırımı yapamadılar” diye konuştu

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan yardımcıları Faik Öztrak ile Bülent Kuşoğlu, Anadolu OSB'yi ziyaret ederek Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay ve diğer yöneticilerle görüştü.

Ziyaret sonrası basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Öztrak, Türkiye'nin bugün Cumhuriyet tarihinde hiç görülmeyen büyük bir enerji krizi yaşandığını kaydetti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öztrak, "Özellikle yılbaşı gecesi zirve yapan enerji zamları, milletimizin canını çok yaktı, yakmaya da devam ediyor. Sanayicilerimizin enerji faturaları da roket hızıyla artıyor. Son bir yılda sanayide kullanılan doğal gaza yüzde 435, elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza yüzde 290 zam yapıldı. Sanayide kullanılan elektriğe yüzde 200'e yakın zam yapıldı." diye konuştu.

"Hükümet 20 Aralık kumpasıyla, yüksek kurdan ara malı ithal eden sanayiciyi perişan etti"

Sanayicinin bir sabah uyandığında hükümetin, sanayiye verdiği doğal gazın yüzde 40'ını kıstığına şahit olduğunu belirten Öztrak, sözlerini şöyle sürdürdü:

Yetmedi, ardından yine hükümet, sanayiye üç gün süreyle 'Size elektrik yok' dedi. Sanayici bir anda sudan çıkmış balığa döndü. Hükümet, uzunca bir süredir sanayicimizi perişan ediyor. İlkin dövizi köpürterek, sanayiciyi fiyat alamaz, fiyat veremez, ihracatta sıkışıklık yaşar hale getirdi. Sonra, 20 Aralık kumpasıyla, yüksek kurdan ara malı ithal eden sanayiciyi perişan etti. O da yetmedi, sanayiciye döndü dedi ki 'Sizin ihracat gelirinizin yüzde 25'ine ben el koyuyorum' dedi. Şimdi, bunların üzerine bir de sanayicinin enerjisini keserek, sanayiciye bir darbe daha vurdu.

"Doğalgaz depolama kapasitesinin yetersiz"

Tuz Gölü'ndeki depolarda sadece 3-5 günlük gaz kaldığını öğrendiklerini belirten Öztrak, doğalgaz depolama kapasitesinin yetersiz olduğunu, uluslararası kabul gören oran, tüketimin en az yüzde 20'siyken bu oranın Türkiye'de tüketimin yüzde 5'i seviyesinde bulunduğunu söyledi.  Öztrak, "20 yıldır Türkiye’yi yönetenler kendilerine saraylar yapabildiler ama Türkiye’nin depolama kapasitesine yeterli yatırımı yapamadılar diye konuştu.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU