Barış Pehlivan: Erdoğan’a ve Soylu’ya İBB davası

"Yargı sisteminin ilgili başvurulara dair ne yapacağı malum. Ancak her haliyle ilginç bir dosya olarak raflarda ve tabii ki arşivde yerini alacak"

Fotoğraflar: AA

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) çalışan bazı kişilere dair yorumları nedeniyle suç duyurusu yapıldığını yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Barış Pehlivan, bugünkü köşe yazısında Erdoğan ve Soylu için suç duyurusunda bulunan kişinin Nuri Başkapan isimli İBB çalışanı olduğunu yazdı. Yazının ilgili kısmı şöyle:

Hani, on binlerce İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çalışanı terörle ilişkilendirilip zan altında bırakıldı ya...   Onların içinden biri bunun sorumlusu olduğunu düşündüğü Recep Tayyip Erdoğan ve Süleyman Soylu için soluğu adliyede aldı. 

İBB’nin iştiraklerinden Ağaç ve Peyzaj AŞ’de çalışan Nuri Başkapan dilekçesinde özetle şunları söyledi:

“Asılsız iddialarla beni ve kurumumu suçlayarak kamuoyu nezdinde çok ağır derecede küçük düşürücü hakaretlerde bulunmuşlardır. Tüm bu yaşananlardan kişisel ve kurumsal haklarımın saldırıya uğradığı sabittir. Maruz kaldığımız bu denli asılsız iddia ve iftiralar nedeniyle psikolojik sarsıntı yaşadık.”

İBB çalışanı, hem Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hem de İçişleri Bakanı Soylu’nun suç işlediğini öne sürdü ve yargılanmalarını talep etti.  Aynı Nuri Başkapan’ın iki isim hakkında ayrıca üç kuruşluk tazminat davası açtığını da öğrendim.  Evet, yargı sisteminin ilgili başvurulara dair ne yapacağı malum. Ancak her haliyle ilginç bir dosya olarak raflarda ve tabii ki arşivde yerini alacak.

İBB için yapılan yerel seçim öncesi İmamoğlu’na bağış yapan Başkapan, yönetim AK Parti’deyken işinden kovulmuştu. İmamoğlu’nun başkan olmasıyla tekrar göreve dönen Başkapan, Erdoğan’a ihtar çekmek isteyince gözaltına alınmıştı.

 

Cumhuriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU