İlber Ortaylı: İmtihan sisteminin canına okudular

Ortaylı, “Ehliyetsiz memur; genel müdür, bakan tayin etmekten daha kötü bir şeydir” derken ehliyetsiz alt kademe memurun elinde devletin batacağını ifade etti

Fotoğraf: Twitter

Prof. Dr. İlber Ortaylı, 2021 yılında en çok canını sıkan olayın devlete kötü kayırma yöntemleriyle personel alınması olduğunu söyledi.

Ortaylı, Kafa TV'den Candaş Tolga Işık'ın "En çok canınızı sıkan hadise nedir?" sorusuna yanıt verdi:

Devlet teşkilatına alınan insanların, gayet kötü kayırma yöntemleriyle alınması. Artık imtihan sisteminin canını okudular, bu çok kötü. Bunu hem ayıklayamayız hem de ehliyetsiz alt kademelerin elinde devlet batar. Ehliyetsiz memur; genel müdür, bakan tayin etmekten daha kötü bir şeydir. Olmayacak insanlar… Yani Türkiye bu kadar küçük değil, birkaç vilayetin adamıyla doldur orayı… Bu bir tehlike, iyi bir şey değil. İmtihan sistemini düzeltmek lazım, bir yazılı yapıyor sonra sözlüde 90 alanı düşürüyor. Son olarak Dışişleri Bakanlığı imtihanında bütün ananenin yıkılması, saçma sapan bir sisteme geçilmesiyle bitti. Bunun acı acı ödersiniz bedelini. Bir de Maliyeye sıçrarsan böyle yandık yani. Onun için dikkat edeceksiniz. Bu beni çok rahatsız ediyor.

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU