Perinçek Öcalan'ın mektubunu değerlendirdi: Türk Devleti elindeki Öcalan’ı devreye sokarak ABD adayını zayıflatıyor

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek "ABD emperyalizmine karşı Tayyip Erdoğan ile aynı gemide olmak, bugün Vatan Savaşı mevzisinde olmanın en belirleyici tavrıdır" dedi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek / Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın 23 Haziran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde HDP’ye yaptığı “tarafsızlık” çağrısını değerlendirdi.

Aydınlık gazetesinde yer alan habere göre Perinçek, Öcalan’ın bu çağrısından ABD’nin rahatsız olduğunu iddia etti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"PKK bölünüyor"

Öcalan’ın mektubunun uzun zamandır dikkat çektiği bir gerçeği ortaya serdiğini ileri süren Perinçek, “PKK/HDP bölünmektedir. Türk Ordusunun ve Polisinin ayakları altında kalan örgüt, çıkmaza girmiştir ve her çıkmaza giren örgüt gibi bölünüyor. Daha önce Duran Kalkan gibi bazı PKK liderlerinin ‘ABD ve İsrail’e alet olduk’ türünden yaptığı açıklamalar, bu bölünmenin işaretleriydi” ifadelerini kullandı.

"Türk Devleti ABD adayına karşı Öcalan'ı devreye soktu"

“Türk Devleti elindeki Abdullah Öcalan’ı devreye sokarak, ABD’nin adayını zayıflatmaya yönelik bir müdahalede bulunuyor. Üstelik oyları Binali Yıldırım’a yönlendiren bir çağrı da yok” diyen Perinçek’in açıklamasının bir kısmı şöyle:

Peki PKK/HDP ve CHP’nin dışında, ABD emperyalizmine karşı olduğunu söyleyen kimi güçlerin birden feryat etmesinin anlamı nedir?

Çünkü ABD emperyalizmine karşı Türkiye mevzisinde iğreti duruyorlar. Türkiye olarak aynı gemide olduğumuzu bir türlü içlerine sindiremediler.

ABD emperyalizmine karşı Tayyip Erdoğan ile aynı gemide olmak, bugün Vatan Savaşı mevzisinde olmanın en belirleyici tavrıdır. Eğer Tayyip Erdoğan düşmanlığına kilitlenirseniz, Türkiye gemisindeki konumunuz ikide bir tehlikeye girer.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU