Tolga Şardan: İstanbul Emniyeti’nde 50 milyonluk saadet zinciri vurgunu

"Artık şebeke halini almış dolandırıcılık ekibinin faaliyetleri son derece basit. Basit olmasını sağlayan önemli etkenlerden birisi 'güvene dayalı' çalışmak. Ne de olsa polis, polisi dolandırmazdı"

Fotoğraf: AA

T24 yazarı Tolga Şardan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bir komiserin, saadet zinciri kurarak 50 milyon liralık vurgun yaptığını iddia etti.

T24 yazarı Tolga Şardan, bugünkü köşe yazısında Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda komiser olarak görevli R.E'nin kendisiyle birlikte çalışan bazı polisler ile dolandırıcılık ekibi kurduğunu ve saadet zinciriyle 50 milyon liralık vurgun yaptığını söyledi.

Şardan, saadet zinciri tuzağına İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görev yapan 12 polisin de düştüğünü belirterek, "Mağdurların savcılığa yaptıkları başvurularda yer alan iddialara göre; Komiser R.E., polisliğin yanı sıra hurdaya çıkan hasarlı araçların satın alınıp tamir edilmesi ve yeniden piyasada satılması işiyle uğraşıyor. Hatta öyle ki; Komiser R.E., Küçükçekmece’de yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik tamirhaneye sahip. Hurdadan aldığı hasarlı otomobilleri tamir ederek satışından da para kazanıyor" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Dolandırıcılık işlemleri Şişli Emniyet Müdürlüğü'nde görevli O.Ö üzerinden yürütülüyordu”

Komiserin dolandırıcılık işlemleri için Şişli Emniyet Müdürlüğü'nde görevli meslektaşı O.Ö'yü kullandığını aktaran Şardan, "Komiser R.E., işlerini kimi zaman kendisi, kimi zamanda Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli meslektaşı O.Ö. üzerinden yürütüyor. Aslına bakarsanız, artık şebeke halini almış dolandırıcılık ekibinin faaliyetleri son derece basit. Basit olmasını sağlayan önemli etkenlerden birisi 'güvene dayalı' çalışmak. Ne de olsa polis, polisi dolandırmazdı" ifadelerine yer verdi.

“Hurdadan alacakları araçların bedeline ortak olmaları öneriliyor”

Komiser R.E. ve ekibinin hedefe aldıkları kişilere önce hasarlı araçların fotoğraflarını gösterip, hurdadan bu araçları satın alıp kullanılabilir hale getirdikten sonra satacaklarının güvencesini verdiğini belirten Şardan "Hedef kişi ya da kişilerden hurdadan alacakları araçların bedeline ortak olmalarını öneriyor. Komiser R.E.’nin aynı zamanda otomobil tamirhanesinin bulunması, hurdadan alınacak araçların burada tamir edilerek piyasada alıcı bulmasını sağlanması, hedef kişilerin ticarete yatırım yapmalarını kolaylaştıran en önemli unsurlar oluyor. Hedef kişi ya da kişilerle yapılan görüşmelerden sonra ikinci aşamaya geçiliyor. Gerekli güven ilişkisinin kurulması sonrasında, Komiser R.E. ve ekibi ticarete ortak ettikleri meslektaşlarına bazı hasarlı fotoğrafını gösterip, şasi numaraları bilinen araçlar için banka hesaplarına ortaklık bedelini yatırmalarını talep ediyor" diye yazdı.

Şardan, gelişmeler üzerine soruşturma başlatıldığını ifade etti ve şunları söyledi:

İlginçtir, fazla para kazanma hayaliyle Komiser R.E.’nin tuzağına düşenler arasındaki 12 polisin İstanbul Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nde görev yaptıkları ortaya çıktı! Organize suç örgütleri yani mafya ve çetelerin suç işlemesi önlemek amacıyla görev yapan polislerin, daha önce aynı şubede görev yapan bir komiser tarafından dolandırılması… Sözün bittiği yer burası olsa gerek!

 

T24, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU