Akit yazarı: Helalleşme samimi mi, oy için mi?

“Doğrusunu söylemem gerekir ki, Kemal Bey beni yanılttı”

Fotoğraf: YouTube

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün yaptığı “helalleşme” açıklamasının kendisini şaşırttığını söyledi.

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında CHP liderinin daha önceden yaptığı helalleşme açıklamalarıyla ilgili olarak şu görüşlerini dile getirdi:

Benim tahminim, Kemal Kılıçdaroğlu’nun, soyut sözler eşliğinde, “Helalleşme” konusunu sürdüreceği idi.. Hiçbir zaman, 28 Şubat mağdurlarına sözü getirmeyecek, ikna odalarından bahsetmeyecek, başörtü yasağının bir zulüm olduğunu belirtmeyecek, imam hatiplere uygulanan katsayı zulmünün adını anmayacak, Madımak’ta kendi partisinin bakanı Seyfi Oktay’ın kurduğu tezgah ile halen cezaevinde olan mağdurları anmayacak; durumu idare edip, kendi laikçi tabanını da kızdırmadan, seçime kadar işi genel anlatımlarla götürecekti..

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Doğrusunu söylemem gerekir ki, Kemal Bey beni yanılttı” diye yazan Karahasanoğlu, şu ifadeleri kullandı:

Dün ilk defa, helalleşme konusunda köşeli bir söz sarfetti. “28 Şubat’çıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz, ikna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz” diyerek, ikna odalarının mimarı Nur Serter’i milletvekili yapmasından bahsetmeden, zulmü tescillemiş oldu. Şahsen ben, buna bile razıyım. Açıkça söylemese bile.. İkna odalarının zulüm olduğunu kabul etsin.. Dolayısı ile, milletvekili yaptığı Nur Serter’in de zalim olduğunu tescillesin.. Mağdurlardan hellalik istesin.. Buna da razıyım. Oy vermem, o ayrı bir konu.. Her helalleşen, helalleştiği kişinin yalakası olacak değil.. Helalleşirsin, ama helalleştiğin kişiye de tapmana gerek yok..

Kılıçdaroğlu’nun “ikna odaları” ifadesini kullanmasını bir milat olarak değerlendirdiğini söyleyen Karahasanoğlu, yazısını şöyle tamamladı:

Ama.. Bizi kimse aptal yerine koymasın.. “İkna odalarının mağdurları ile helalleşmek istiyorum” derken.. İkna odalarının mucidini el üstünde tutarsanız.. Hamdi Yaver Aktan’ları, Aysel Çelikel’leri el üstünde tutarsanız.. “Siz sadece, 2023 seçiminde, dindar insanların oylarını almak için, takıyye yapıyorsunuz” demektir. Samimi dileğim, Kemal Bey’in yanlıştan dönmüş olmasıdır.. Önerdiğim samimiyet testine, gönüllü olarak girmesidir.. Partisinde hâlâ koltuk sahibi “ikna odaları” faillerinin de 2023 seçimine kadar tasfiyesini gerçekleştirmesidir. Ondan sonra, gerçekten, dindar insandan oy isteme hakkı olabilir! O takdirde, ben yine oy vermem, ama verene de, bir şey demem..

 

Akit, Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU