Erdoğan: "Türkiye nükleer güç santraline sahip olmasın" demek ihanet değilse gaflettir

Türkiye'nin nükleer enerjiye sahip olmak için çalışmalarına devam edeceğini belirten Erdoğan, "Eleştirilse de nükleer enerjiyi ülkemize kazandırmakta kararlıyız" dedi

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, EPDK Hizmet Binası ve Yapımı Tamamlanan Enerji Santrallerinin Açılış Töreni'ne katılarak açıklamalarda bulundu.

Avrupa'nın en büyük elektrik üretim santralini resmen hizmete aldıklarını ifade eden Erdoğan, "Elektrik enerjisi tüketimimiz bu yıl yüzde 8 artmıştır. Elektrik enerjisi talebimimizin yılda ortalama yüzde 3,5 artış göstereceği görünüyor. Bu oranlar daha da yukarıya çıkacaktır. Hükümet olarak gerek artan enerji ihtiyacımızı gerek küresel görünümü dikkate alarak çalışmalarımızı yürütüyoruz" dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Nükleer enerjiyi ülkemize kazandırmakta kararlıyız"

"Türkiye'yi nükleer enerji kullanabilen sınırlı sayıdaki ülkeler arasına dahil edeceğiz" diyen Erdoğan, "Sokakları yakıp yıkanlar attığımız her adım gibi bunu da eleştirseler de biz nükleer enerjiyi ülkemize kazandırmakta kararlıyız" ifadesini kullandı.

Erdoğan şöyle devam etti:

Dünyanın 32 ülkesinde 443 nükleer güç santrali faaliyetteyken Türkiye nükleer güç santraline sahip olmasın demek ihanet değilse gaflettir. Çevre duyarlılığından ziyade başka gündemlerle hareket ettiği açıktır.  Türkiye'nin bu adımı neden 20-30 sene evvel atmadığı asıl sorudur. Bu imkana bizim bu kadar geç kavuşuyor olmamız ülkemiz adına büyük bir kayıptır. Rüzgar tribünleri Türkiye'nin dört bir yanını kuşatıyor. Binaların çatılarında yerli üretim güneş panelleriyle kendi üretimini üretildiği dönemi yaşıyoruz.  Rüzgardan elektrik üretiminde rekor kırıyoruz. Marjinal örgütleri burada da görüyoruz. En temiz enerji kaynaklarına karşı çıkmanın çevreyle ilgisi yoktur. Çevre diyerek enerji hamlemizi dinamitlemeye çalışanlara meydanı boş bırakmayacağız. Piyonluk yapanlara rağmen kaynaklarımızı kullanmaya devam edeceğiz. 

"Anasıyla yavrusuyla muhalefet istese de ismese de sismik araştırma gemilerini arttıracağız"

Karadeniz'de keşfedilen gaz rezervleriyle ilgili de konuşan Erdoğan, "Muhalefet anasıyla yavrusuyla isteseniz de istemesiniz de sondaj, sismik araştırma gemilerini arttıracağız ne var ne yok bulup çıkaracağız. Enerji konusunda attığımız adımlar bazı çevreleri rahatsız etmektedir. Kanal kanal gezerek ne dediler 'keşfettiler ama çıkaramazlar' diyen gafillerden gazın ekonomik fayda sağlamayacağını ifade eden sözde ekonomistlere şahit olduk. Miletlin sevincine gölge düşürmeye çalıştılar. Karadeniz'deki gazın devreye girmesi Türkiye'yi rahatlatacaktır. İnşallah gazı çıkardığımız anda bu gazı kimle paylaşayacağız: Tabii ki halkımızla paylaşacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

Muhalefete "şehir hastanesi" tepkisi

Muhalefet partilerinin "şehir hastanelerideki doktor sayısının yetersiz olduğu" yönündeki iddialarına tepki gösteren Erdoğan, "Ana muhalefet şehir hastanelerinden rahatsız oluyor. Biz hastanelerimiz olmasa koronavirüsle nasıl savaşacaktık. Hastane var da doktor yok diyorlar, elinize dilinize dursun. Nerede doktor yok? Dün 40 bin personel daha ilave etmeyi dün açıkladık" diye konuştu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU