Filistin'den Bennett'in açıklamaların tepki: ABD konsolosluğunun Kudüs'te yeniden açılması dışında hiçbir şeyi kabul etmiyoruz

Filistin Devlet Başkanlığı sözcüsü yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin, Doğu Kudüs'teki konsolosluğunu yeniden açma konusundaki planını sürdüreceğini teyit ettiğini söyledi

Fotoğraf: AA

Filistin yönetimi, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'in ABD'nin Kudüs'te Filistinliler için konsolosluk açmasına karşı olduğu yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Filistin resmi ajansı WAFA'nın haberinde, Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne "Filistin yönetimi, ABD konsolosluğunun Filistin devletinin başkenti Doğu Kudüs'te yeniden açılması dışında hiçbir şeyi kabul etmeyecek" ifadesini kullandı.

ABD yönetiminin, Doğu Kudüs'teki konsolosluğunu yeniden açma konusundaki planını sürdüreceğini teyit ettiğini belirten Ebu Rudeyne, konuya ilişkin resmi olarak kendilerine ulaşan bilginin bu olduğunu ve bunun yakın gelecekte uygulanmasını beklediklerini aktardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ebu Rudeyne, İsrail'in 1844'te kurulduğu yerde konsolosluk açılması sürecini engellemeye çalışan tüm yönelimlerinin kabul edilemez olduğunu kaydederek, bunun İsrail'in uluslararası düzeyde kınanan Yahudi yerleşim birimleri gibi tek taraflı uygulamalarını dayatma girişimleri bağlamında olduğunu ifade etti.

Kudüs'ün Müslüman ve Hristiyanlara ait kutsal mekanlarıyla zaman içinde tarihi ve dini güç olarak kalacağına dikkati çeken Ebu Rudeyne, Kudüs'ün herhangi bir sahtekarlık veya aldatmacayla zarar görmeyecek kadar büyük bir Filistin ve Arap şehri olduğunu aktardı.

Ebu Rudeyne, Bennett'in açıklamasını Tel Aviv'in ABD yönetimine, uluslararası topluma ve uluslararası meşruiyete meydan okuması şeklinde değerlendirdi.

İsrail Başbakanı Bennett, dün yaptığı açıklamada ABD'nin Kudüs'te Filistinlilere hizmet veren ve 2019'da kapatılan konsolosluğunu yeniden açma planına ilişkin soruyu, "Kudüs'te Filistinlilere hizmet edecek bir ABD konsolosluğuna yer yok. 'Kudüs, sadece İsrail'in başkentidir.' Konumumuzu tutarlı, sessizce ifade ediyoruz ve umarım anlaşılmıştır" şeklinde yanıtlamıştı.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU