Ertuğrul Özkök: Taksici kardeşlerim artık bunu bize anlatamazsınız

"Biz taksi kullanıcıları sizin dostunuzuz ama artık bizleri de kaybediyorsunuz"

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarlarından Ertuğrul Özkök, İstanbul’daki taksi sorununu ele aldığı bir köşe yazısı yazdı. Özkök, “İstanbul’un yeni taksilere ihtiyacı var. Buna direnmeyin...” dedi.

Özkök, bugünkü köşe yazısında “Geçen  gün araba için, oturduğum sitenin taksi istasyonunu aradım. 1998’den beri ilk defa bana taksi yok dediler. Bir buçuk saat boyunca taksi bekledim. Gelen görevli sürücü, ‘Artık yetişemiyoruz’ dedi... Sonra Hürriyet gazetesinde o haberi okudum: Dünyaca ünlü Taksi filminin oyuncusu Samy Naceri İstanbul’da 20 dakika taksi beklemiş. İstanbul’un taksi sorununu sadece Türkiye’ye değil, bütün dünyaya anlatacak daha çarpıcı bir sembolik olay olamazdı...” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“O nedenle bugün İstanbul’un taksicilerine seslenmek istiyorum” diye devam eden Hürriyet yazarı, şunları yazdı:

Taksici kardeşim... Önce UBER’e direndin... Birçok insan için çok iyi ve hayatını kolaylaştırıcı bir çözümdü... Üstelik taksilerin konfor düzeyini yükseltecek, temizliği konusunda emsal olacak bir çözümdü... Ona direndiniz... Hatta dövülen, taciz edilen UBER sürücüleri oldu. UBER’i kullanan insanların bile üzerine gidildi... Böylece UBER’i devreden çıkarttınız...

Taksicilerin, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) yeni projesine de karşı çıktıklarını belirten Özkök, şöyle devam etti:

Şimdi İstanbul’da taksi sayısını artıracak, insanları rahatlatacak bir model üzerinde çalışılıyor... Ona da karşı çıkıyorsunuz... Bakın bunu biz kullanıcılara anlatamazsınız... Bu ülkede yıllarca taksimetreye direnildi... Sonra taksimetre açmama direnişiyle karşı karşıya kaldık... Sonra yakın mesafeye yolcu almama direnişi geldi. Sonra köprüyü geçmem inadını gördük... Bilin ki taksi sayısının artmasını engelleme girişimi artık bardağı taşırıyor.

Özkök, "Olan düzgün çalışan, arabasını temiz tutan, yolcusuna iyi davranan binlerce şoföre de oluyor... O nedenle bu defa aynı hatayı yapmayın... İstanbul’un yeni taksilere ihtiyacı var. Buna direnmeyin... Biz taksi kullanıcıları sizin dostunuzuz ama artık bizleri de kaybediyorsunuz" yorumunu yaptı.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU