BTP lideri Baş: Cumalarda Atatürk'ün yazdığı hutbeler okunacak, fitne son bulacak

Baş konuşmasında, "İktidarımızda Diyanet İşleri'nin başına Alevi bir kardeşimizi getireceğiz. Şart koyacağız. Şartımızda her Cuma Atatürk ne yazdıysa onu okutacağız" dedi

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, partisinin Kocaeli il kongresinde, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 29 Ekim'deki cuma hutbesinde Türkiye'nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk'e yer vermemesini eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

BTP Lideri Baş, "Din değişmedi ki adamlar devamlı yeni bir şeyler üretiyor. Ya bu din değişir mi? Değişmez 1400 yıldır aynı kurallar var ama Fetva'lar başka, hutbeler başka, vaazlar başka, buna gerek var mı? Hayır… O zaman ne yapacağız iktidarımızda Diyanet İşleri'nin başına Alevi bir kardeşimizi getireceğiz. Şart koyacağız. Şartımızda her Cuma Atatürk ne yazdıysa onu okutacağız" dedi.

Baş şöyle devam etti:

Diyanet İşleri Başkanı'nı bu ülkede Alevi yapalım dedim. Neden Alevi yapmıyoruz. O Başkanımıza da bir şart koyacağız. Biz Hoş geldin Atatürk kitabını açıp okuduğumuzda Atatürk'ün yazdırdığı 52 tane Hutbeyi görüyoruz. Atatürk 1 yılda 52 tane cuma var her cuma Namazında okunacak Hutbeyi yazdırmış. Şimdi yeni Diyanet İşleri Başkan'ımıza diyeceğiz ki senin Cuma Hutbelerin Atatürk'ün yazdığı hutbelerin dışına çıkamaz. Şimdi hadi buna itiraz etsinler edemezler, niye çünkü biz şunu biliyoruz din değişmedi ki adamlar devamlı yeni bir şeyler üretiyor. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU