Bakan Muş: 2021'de 582 bin 907 kaçak ilaç yakalandı

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2021 yılında Türkiye’ye kaçak yollarla sokulmaya çalışılan 582 bin 907 adet ilaç yakalandığını açıkladı

Fotoğraf: AA

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu’nun kaçak ilaçlarla ilgili soru önergesini yanıtlayan Ticaret Bakanı Mehmet Muş, 2021 yılında kaçak yollardan Türkiye'ye sokulmaya çalışılan 582 bin 907 adet ilaç yakalandığını belirterek, “En çok ilaç yakalaması İstanbul ve Edirne illerinde yapılmıştır. Bununla birlikte ilaç kaçakçılığı suçundan 81 kişi hakkında işlem yapılmıştır" açıklamasını yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tanrıkulu'nun kaçak ilaçla mücadele konusunda alınan tedbirlerle ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Muş, kaçakçılığa karşı sınırlarda 6 ayrı program kullanıldığını vurgulayarak, "Ayrıca bagaj X-rayleri, araç ve konteyner tarama sistemi gibi teknik donanımlar mücadelede etkin şekilde kullanılmaktadır" bilgisini verdi. Bakan Muş, kaçakçılık faaliyetleriyle mücadele kapsamında personel sayılarının artırıldığını kaydederek, "Daha önce 18 olan gümrük muhafaza kaçakçılık ve istihbarat müdürlüğünün sayısı 30'a, gümrük ve ticaret müdürlüklerinin sayısı ise 19'a çıkarılmıştır" dedi.

cevap.jpg
Bakan Muş'un soru önergesine verdiği yazılı yanıtlar / Fotoğraf: Independent Türkçe

 

Sahte ilaç skandalı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Türk Eczacıları Birliği'nin (TEB) 2019'da yurtdışından getirdiği lösemi ilaçlarının sahte olduğu ortaya çıkmıştı.

Independent Türkçe’nin haberi üzerine açıklama yapan Türk Eczacıları Birliği Başkanı Erdoğan Çolak, geçmişte böyle bir olayın yaşandığını doğrulayarak, "Bakanlık ve savcılık arasında hukuki süreç devam ediyor" demişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU