Akit yazarı: Bu rezalete ‘Dur’ diyecek kimse yok mu?

Karahasanoğlu, Paul Auster'ın bir kitabı için bakanlıkların "acilen karar alması gerektiğini" savundu

Fotoğraf: YouTube

Akit gazetesi yazarı Ali Karahasanoğlu, dünyaca ünlü yazar Paul Auster’ın bir kitabında ensest ilişkiye dair bazı bölümler bulunduğu iddiasını köşesine taşıyarak “Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın acilen gerekli kararları almasını bekliyoruz” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında Milli Gazete’de Auster’ın Görünmeyen isimli kitabı hakkında çıkan bir haberi paylaşarak şu görüşlerini dile getirdi:

Milli Gazete’nin birinci sayfasındaki bir haberin başlığı şöyle: “Bu rezalete ‘Dur’ diyecek kimse yok mu?” Rezalet ne imiş? “Can Yayınları tarafından yayınlanan ve Paul Auster imzası taşıyan ‘Görünmeyen’ isimli kitapta sayfalar dolusu ensest ilişki anlatımı yer alıyor”muş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Müslüman Türk toplumunda, ensest ne diye bilmeyenler olabilir" şeklindeki görüşünü dile getiren Akit yazarı, bakanlıkları kitap hakkında "acilen karar almaya" çağırdı:

Mevcut batılı kanunlarda bile yasak olan, aile içinde bireylerin haram hassasiyeti göstermeksizin ahlaksızca ilişkiye girmeleri.. Ayrıntısına girip, eşeğin aklına karpuz kabuğu düşürmeyelim.. Ahlaksızlığın zirve yaptığı bir iş, işte! Dolayısı ile, böyle bir kitaba, bizim destek vermemiz mümkün olabilir mi? Olamaz.. Bu konuda hassasiyetimiz, Milli Gazete ile bire bir aynı.. Sonuç olarak Milli Gazete’nin haberinin altına, bütün yüreğimle ben de imzamı atıyorum.. Haklı bir soru.. Haklı bir talep.. Dolayısı ile bu haklı talep hakkında, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın acilen gerekli kararları almasını beklediğimizi belirtelim..

 

Akit, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU