Osman Kavala: Adaletin yüzünü göreceğim günü bekliyorum

CHP’li Çakırözer Silivri’de Osman Kavala’yı ziyaret etti. 1437 gündür tutuklu olan Kavala, “Adaletin yüzünü göreceğim günü bekliyorum” dedi

Fotoğraf: Twitter

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala’yı ziyaret eden CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, cuma günü İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde görülecek duruşma öncesinde özgürlük çağrısında bulundu.

Çakırözer, “Osman Kavala 4 yıldır haksız, hukuksuz cezaevinde. Bir beraat, iki tahliye kararı var. AİHM ‘tutukluluğu hak ihlalidir’ diyor. Bu hukuksuzluk artık bitmeli. Kavala en kısa sürde özgürlüğüne kavuşmalı” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Görüşmede Kavala ise “Adaletin yüzünü göreceğim günü bekliyorum” ifadelerini kullandı:

Cezaevinde bulunduğum süre yakında 4 yıl olacak. Bir kez dahi savcı yüzü görmüş değilim. Savcılık ifadem hiç alınmadı. Üstüne beraat ediyorum, tahliye kararı veriliyor. AİHM’in ‘hak ihlali’ kararları var. Ama hala cezaevindeyim. Tüm bu yaşatılanlar karşısında adaletin yüzünü göreceğim günü bekliyorum.

Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Çakırözer, şu çağrıda bulundu:

Osman Kavala 1437 gündür haksız, hukuksuz cezaevinde. Türkiye’nin taraf olduğu AİHM’in tutukluluğunun ‘hak ihlali’ olduğu yönündeki açık kararına rağmen, yine yargılandığı yerel mahkemelerin beraat ve tahliye kararlarına rağmen hala Silivri Cezaevi’nde. Adaletsiz bir biçimde, özgürlüğünden, ailesinden, sevdiklerinden mahrum bırakılıyor. Gezi davasında beraat etti, çıkmasın diye yok casusluk, yok çarşı art arda hiçbir kanıt olmayan yeni davalar uyduruldu. Şimdi de torba dava yaratıldı. Yıllar geçiyor ama Kavala’ya hukuksuzluk hala sürüyor. Bir tarafta yargı paketlerinden, İnsan Hakları Eylem Planlarından bahsediliyor, diğer tarafta AİHM kararlarına rağmen insanlara zindanlarda kilit üstünü kilit vuruluyor. Öncelikle tarafı olduğumuz AİHM kararlarına tam uyum sağlanmalı, artık bu hukuksuzluk bitmelidir. Osman Kavala bir an önce özgürlüğüne kavuşmalıdır.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU